Başarı mücadele ister

Başarı mücadele ister

 

Herkes zirvede olanları görür. Oraya çıkmak mücadele ister, çile ister, cesaret ister. Bunu göze alamayanlar zirveye çıkamaz çıksalar bile orda kalamazlar. Zirveler layık olmayanların başını döndürür.

 

Kaliteli mahsul yetiştiren çiftçinin ellerine bakın. Nasır tuttuğunu göreceksiniz.

 

Başarılı bir iş insanının ardında bırakarak geldiği çetin bir yol vardır. Bugün giydikleri pahalı elbiselerin içinde çileli bedenlerini taşımaktadırlar. Çoğunun uykusuz gözlerini saklamak için renkli gözlükler takınmak zorunda kaldıklarını bilmeyen yoktur.

 

Sen de zirveye çıkmak istiyorsan bu mücadeleyi vermeye hazır olmalısın.  “Acıyı tatmayan, tatlıyı anlayamaz” Karanlığı görmeyen ışığı bilemez. “Acı çekmediği sürece, insan kendini tanıyamaz” Çınara çınar olduğunu hatırlatan şey üzerine esen fırtınalardır. Cemil Meriç; “Ulu çınarlar fırtınalı diyarlarda yetişir” diyor.

 

Genç arkadaşım!

 

Kendinizi tanıyın. Zayıf ve kuvvetli yanlarınızı tespit edin. Zaaflarınızı ve ilgi alanlarınızı araştırın. En büyük kaşif kendini keşfedendir. Kendini bilmeyen başkasını nerden bilir? 

 

Sahnede aldığı rolü en güzel oynayan aktör sahne gerisinde en çok çalışandır. Sahada en güzel golü atan futbolcu en çok antrenman yapandır. Bir güreşçi, bir boksör esas teri minder dışında döker.

 

Yorgunluk ve uykusuzluğu beğeni ile okuduğunuz kitabın yazarına sorunuz. Eser haline dönüşen hiçbir şeyin tesadüf olmadığını görürsünüz.  

 

Başarının düşmanı çok olur. Onlara takılıp kalmayın. Dağın zirvesine çıkmaya karar verenler ayaklarına takılan çakıl taşlarıyla ilgilenmezler. Hatta farkına bile varmazlar.

 

Kararsız olmayın. Bu kötü bir hastalıktır. Aldığınız kararın doğruluğuna inanıyorsanız uygulamaya geçin.

 

Yaptığınız işe önce kendiniz inanın. İnandığınız işi yapın. Başarı kapıları inanmakla açılır. İnancını yitirenler muhataplarını ikna edemezler. İnanmayan inandıramaz. Güven duyulmayan güven veremez.

 

Sizi eleştirenlere tepki gösterip surat asmayın. Herkes aldığınız karara ve yaptığınız işe doğru derse orada bir eksiklik olabileceğini de düşünün. 

 

Hayatta sizden daha iyilerinin olduğunu unutmayın. Rakiplerinizi geçebilmenin yolu ayaklarına çelme takmakla değil, onlardan daha iyi olmakla gerçekleşir. 

 

Başarılı bir bahçıvan bahçesini hazırlamadan yağmurları beklemez.  Aldığınız görevi yerine getirin. Mazeret üretmeyin. Çözüm yolları arayın.

Unutmayın!

 

“Bilgisayar yapıcıları, füze hazırlayıcıları, lâzeri insan sağlığına uygulayanlar kim bilir kaç gündür uykusuz… Peki, siz ne işlemektesiniz? (Gürbüz Azak)

 

 “Yeteneklerin en fazla geliştiği zaman, insanın bütün bir dünyayı karşısına aldığı zamandır” (Mary Wolstone Craft)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.