YUSUF ZİYA YILMAZ MECLİS ÜYELERİNİ GEZDİRDİ

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 19 Mayıs 2014 22:25
YUSUF ZİYA YILMAZ MECLİS ÜYELERİNİ GEZDİRDİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine yapılan ve yapılması planlanan projeleri anlatmak için küçük bir gezi düzenledi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Karadeniz'de tek arıtma tesisidir. Konaklama tesisleri, bu tesisi gerekçe göstererek Mavi bayrak alabilecekler" dedi...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine yapılan ve yapılması planlanan projeleri anlatmak için küçük bir gezi düzenledi. Başkan Yılmaz ilk olarak Gar-Tekkeköy kavşağı Arası Tercihli Yol Projesi ile ilgili yapılan çalışmaları meclis üyelerine yerinde gösterdi.

Başkan Yılmaz ve meclis üyeleri daha sonra 40 milyon euro bedelle hayata geçirilen ve Karadeniz'de ilk olma özelliği taşıyan Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ne giderek incelemelerde bulundular. Tesislerin Samsun'a hem Türkiye hem de dünya nezdinde prestij kazandıracağını söyleyen Başkan Yılmaz, "Samsun Doğu ileri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Karadeniz'de özelliği ve teknolojisi ile tek olan bir arıtma tesisidir. Samsun'daki bütün konaklama tesisleri bu tesis sayesinde eğer Mavi bayrak kalitesinde bir yıldızla donatılmış şekilde ise bu tesisi gerekçe göstererek mavi bayrak alabilecekler." diye konuştu.

"ULUSLARARASI STANDARTLARDA OLAN BU TESİS SAMSUN'UN GURURU"

Tesislerin işletmeye alındığını ve arıtılan atık suların Samsun'dan 2.5 kilometre uzaklıkta deniz dibine deşarj edildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Tesisimizi işletmeye aldık. Bu benim için çok büyük bir mutluluk. Yıllardır şehrimizin atıklarını şehrimizi etkilemeyecek noktalardan deşarj ediyorduk. Ama sonuçta uluslararası şartnamelerin ortaya koyduğu şekilde arıtıp dağıtamıyorduk. Artık arıtarak dağıtıyoruz. Buraya yaklaşık olarak 40 milyon euro para harcadık. Samsun'un İncesu Köprüsü'nden bu yana şehrin 600 bin nüfusunun atık suya dönük evsel atıklarının tümü buraya geliyor. Burada arıtılıyor ve buradan da 2,5 kilometre denizin dibine deşarj ediliyor. Çok şükür şehrimiz buna kavuştu. Bu tesisin yapımı 2 sene önce buradan bir temel atma töreni ile başlamıştı. Tesisimiz planlandığı süre içerisinde bitti. İnşallah önümüzdeki günlerde de Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce'nin katılımıyla birlikte açılışını yapmak istiyoruz. Uluslararası standartlarda olan bu tesis Samsun'un gururu olacaktır." şeklinde konuştu.

"EVSEL ATIKLARI ARITMAK ÇAĞDAŞLIK GÖSTERGESİDİR"

Tesisin kurulmasındaki amaçlardan bahseden Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Buradaki amacımız, şehrin sahillerini kirleten evsel atıkların şehrin sahillerini kirletme riskini ve tehlikesini ortadan kaldırmak üzere doğu - batı istikametinde aşağı yukarı 50 kilometre mesafedeki şehrin yamaçlarından aşağıya doğru inmekte olan ve evlerden çıkmış olan evsel atıkları bir kolektör ile buraya getirip, burada arıtıp, hiçbir yeri kirletmeyecek hale getirip, içilecek su kalitesine getirildikten sonra derin deniz deşarjı ile birlikte denize atmaya yöneliktir. Bu hem sağlığımıza hem de turizme katkı sağlayacak bir prestij projesidir. Evsel atıkları modern şartlarda arıtmak bir çağdaşlık göstergesidir. Bu dünya gelişmişlik göstergelerinden bir tanesidir. Biz de bunu yaptık."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.