ÇİFTLİK CADDE AVM RAMAZANA HAZIR

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 19 Mayıs 2014 22:19
ÇİFTLİK CADDE AVM RAMAZANA HAZIR
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çiftlik Cadde Alışveriş Merkezi (AVM) inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çiftlik Cadde Alışveriş Merkezi (AVM) inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Samsun'un simgelerinden olan İstiklal Caddesi üzerinde Büyükşehir Belediyesi'nin Milli Mücadele'nin 100. yıl dönümü olan 2019 hedefleri kapsamında başlattığı 'Cadde AVM' ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmaları inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yetkililerinden bilgi alarak açıklamalarda bulundu.

"EN GEÇ RAMAZAN BAYRAMI'NA BİTECEK"

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun'un şöyle bir 50 yıl öncesinden bugüne gelen bu cadde hemen hemen bizim çocukluk yıllarımızda insanların uğradığı bir ticaret merkeziydi. Son yıllarda bu AVM'lerin artmasından sonra bu hatıra dolu caddeler o eski hareketliliğini kaybetmeye başladı. Bu esnafın durumunu ve şehrin dokusunu da olumsuz etkiliyordu. Bütün bu kontrastları ortada nasıl kaldırabiliriz, nasıl o geleneksel cadde alışverişini sürdürme konusunda bu son yıllarda ki gelişen AVM etkisini ortadan kaldırıp geleneksel alışverişi yapabiliriz sorusunun cevabını hep aradık. Sonuçta iyi bir dekor ve dekorasyonla, aydınlatmalar, saksılar, bitkisel kompozisyonlar burayı bir AVM haline getirebilir. Adına da Cadde Alışveriş Merkezi diyebiliriz. Görüldüğü gibi iyi bir mühendislik çalışmasıyla alt yapı çalışmasının yapılmasının ardından kendi fabrikamızda ürettiğimiz granitlerle son derece güzel bir kompozisyon elde ettik. Bu cadde bin 300 metre civarındadır. Tahminimiz 3 ay gibi bir sürede tamamlayacağız. Yani en geç Ramazan Bayramı'na kadar bu işi bitiririz diye düşünüyoruz. Bu arada esnaflar bu çalışmadan etkileniyor. Onların sabırlarını zorluyoruz. Ancak bittikten sonra bu olumsuzluğun artılarını göreceklerini ve geleceğe daha iyi bakacaklarını düşünüyorum" dedi.

"DIŞ CEPHE DÜZENLEMELERİ"

Yapmayı düşündükleri projenin köklü bir değişim ve dönüşüm projesi olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, cadde üzerindeki dış cephelendirmeyle ilgili oluşturulan Estetik Kurul'un çalışmalarıyla da ilgili bilgi vererek, "Cadde üzerindeki binaların dış cephelerinden, caddenin altındaki tüm alt yapı tesisatlarına ve tüm şehir mobilyaları da dahil her şeyin değişeceği büyük bir konsept uygulamasından bahsediyoruz. Mevcut olan ve görüntüyü bozan tüm estetik kaygıları yok eden, değiştiren bir mantığın hayata geçirilmesinden bahsediyoruz. Bununla ilgili kurduğumuz Estetik Kurul çalışmalara devam ediyor. Biz bina sakinlerine dış cephelendirmeyi yapmalarını istiyoruz ve bununla ilgili görüşmelerimizi de sürekli ekiplerimiz sürdürüyor. Samsun'a hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.