• İHSANBAŞKAN

Yılmaz; 'Bir ormanda ceylan da vardır, çakal da vardır'

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Mart 2016 17:55
Yılmaz; 'Bir ormanda  ceylan da vardır,  çakal da vardır'
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, fitne ve fesat üretmek için görevlendirilmiş kişiler olduğunu söyleyerek, 'Bir ormanda veya kırsal alanda ceylan da vardır, geyik de vardır, çakal da vardır.' Dedi.
 
Yılmaz; 'Bir ormanda  ceylan da vardır,  çakal da vardır'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Kahvaltının ardından Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu'nun açılış konuşmasından sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Önümüzdeki en fazla 3 veya 4 yıl içerisinde yani 2019 yılına kadar Samsun'un köylerinin hiçbirinin yol diye bir problemi kalmayacak. İçme suyu diye bir problemi kalmayacak, enerji diye bir problemi kalmayacak, eğitim diye bir sorunu olmayacak, spor diye bir sorunu olmayacak, sağlık diye bir sorunu olmayacak. Bunlar hallolduktan sonra örneğin Samsun'un Rasathane Mahallesi'nde oturmak ile Çarşamba'nın yukarı mahallelerinde oturmanın bir farkı kalmayacak" dedi.

YILMAZ: "BÜYÜK BİR SOSYOLOJİK DEĞİŞİM"

Şu ana kadar Samsun'da 100'e yakın kasabalaşmış köy yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Köyün içine gittiğinizde köy kahvesi, asfaltları pırıl pırıl 100'e yakın kasabalaşmış köyler yaptık. Artık Samsun'un 100'e yakın köyü var ki, içinde beton, sıcak asfalt veya parke kaplıdır. Bunun ilk uygulaması Kocaeli'nde oldu ve İstanbul'un köylerinde oldu. Samsun'da büyük bir sosyolojik değişim gerçekleşiyor. Biz bunun farkında değiliz. Bir konuda sıkıntı var oda içme suyu meselesi. İçme suyu ile ilgili konu, özellikle tarımsal ilaçları yaygın bir şekilde kullanan köylerimiz kullandıkları tarım ilaçlarını aşırı derecede kullandıklarından ötürü yer altı sularında büyük oranda kimyasallar çıkıyor. Bizim bin bir masraflarla sondajlarla yeraltından alıp göğe vermeye çalıştığımız, köylerde evlerde musluklarını açıp akar hale getirmeye çalıştığımız suların içerisinden kimyasallar çıkıyor. Bu kimyasalların arıtılması gerekiyor. Biraz onun için uğraşıyoruz. Dolayısıyla su konusunda 2019 yılına kadar daha fazla mücadele vereceğiz" diye konuştu.

"BİZ BAZI MAHLUKATLARIN VARLIĞINDAN RAHATSIZ OLURSAK, HAYATIN GERÇEĞİNE AYKIRI KONUŞMUŞ OLURUZ"

Başkan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Spor alt yapısında, sağlık alt yapısında, eğitim alt yapısında merkezi hükümetimizin, milletvekillerimizin, bakanımızın büyük katkılarına bizde şehir içerisinde, köylerde ve ilçelerde yaptığımız ve yapacak olduğumuz projelerle şehrimizi doludizgin geleceğe doğru taşıyoruz. Bir şeyler konuşanlar, bir şeyler atıp tutanlar, bir takım tezviratlar yapanlar onların işi gücü yok, onlar bir takım fitne fesat etmek ve fitne fesat üretmekle görevlendirilmiş kişiler. Bir ormanda veya kırsal alanda bir ceylan da vardır, geyik de vardır, çakal da vardır. Her türlü mahlukat vardır. Şimdi biz bazı mahlukatların varlığından rahatsız olursak, 'bu mahlukatlar niye burada var' dersek, hayatın gerçeğine aykırı konuşmuş oluruz. O bakımdan biz işimizi yapacağız. Birbirimizle daha fazla dayanışma içerisinde olacağız. Birbirimizi daha fazla seveceğiz. Böylesine güzel bir şehirde ve ülkede yaşamış olmanın mutluluğunu hep beraber yaşayacağız."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.