Atayurdunda Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu

GÜNDEM Haber Girişi : 12 Mart 2016 11:55
Atayurdunda Mehmet Akif  Ersoy Sempozyumu
Atayurdunda Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu kapsamında, Ersoy'un hayatının anlatıldığı fotoğraf sergisi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımı ile açıldı.
  'Atayurdunda Mehmet Akif  Ersoy Sempozyumu' kapsamında, Ersoy'un hayatının anlatıldığı fotoğraf sergisi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımı ile açıldı.

Eğitim-Bir-Sen ile Alsar Vakfı'nın Arnavutluk'un başkenti Tiran'da International Hotel'de gerçekleştirdiği 'Atayurdunda Mehmet Akif ErsoyUluslararası Sempozyumu' devam ediyor.

Sempozyumun açılışına katılan Bakan Avcı, Cuma namazını Ethem Paşa Camisi'nde kıldı. Namaz sonrası tekrar otele geçen Avcı, sempozyum kapsamında Ersoy'un hayatının fotoğraflarla anlatıldığı sergi açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Alsar Vakfı BaşkanıMehdi Gurra, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen yöneticileri,Arnavutluk'taki bazı sendika, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerkatıldı.

Sergi hakkında bilgi alan Bakan Avcı daha sonra sergideki fotoğraf ve eserleri inceledi.

- Sempozyum oturumları

Öte yandan iki gün sürecek sempozyum kapsamında Mehmet Akif'in hayatı ve fikir dünyasına ilişkin 5 ayrı oturum gerçekleştirilecek.

Aynı otelde devam eden oturumların ilki 'Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı ve Zamanı' başlığı adı altında yapıldı. Oturumda Yrd. Doç. Dr. Necmettin Turinay 'Türkiye'nin ve Balkanların Ortak Değeri Mehmet Akif', Mehmet Kurtoğlu 'Çelik İradeli Şair Mehmet Akif Ersoy', Metin Önal Mengüşoğlu 'Akif, Tek Başına Bir Ümmet', Nuredin Ahmeti ise 'Mehmet Akif Ersoy'un Kosova'daki Şahsiyeti' konularında bilgi paylaşımında bulundu.

'Mehmet Akif Ersoy'un Fikir Dünyası ve Medeniyet Tasavvuru' başlıklı ikinci oturumda Prof. Dr. Ejder Okumuş 'Kişiliği ve Fikir Dünyasıyla Mehmet Akif', Prof. Dr. Metin İzzeti 'Mehmet Akif Ersoy'un Şiirinde Estetik Pragmatizm', Prof. Dr. Mulazim Krasniqi 'Mehmet Akif Ersoy Safahatında Dünya Bakışı', Yusuf Kaplan 'Mehmet Akif ve Medeniyet Fikri' başlıklarında sunum yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.