Yazar Öğrenci buluşmaları gelecek adına ümit veriyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 16 Mart 2017 22:02
Yazar Öğrenci buluşmaları gelecek adına ümit veriyor
Samsun Maarif Hareketi çerçevesinde okullarda yazar-okur-öğrenci söyleşileri devam devam ediyor. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören söyleşilerin okumayı artırmada önemli katkı sağladığı görülüyor.
 Samsun Maarif Hareketi çerçevesinde okullarda yazar-okur-öğrenci söyleşileri devam devam ediyor. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören söyleşilerin okumayı artırmada önemli katkı sağladığı görülüyor.


Samsun İlkadım Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu ve Gazi Anadolu Liselerinde yazar okur söyleşilerine katılan Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 'Bir şehir değişir Türkiye değişir' sloganıyla yola çıkan 'Samsun Maarif Hareketi'ni önemsediklerini ifade ederek; 

"Bu hareketin Milli Eğitim Camiası içerisinde yeni bir heyecan uyandırdığını görüyoruz. Hem okul yöneticilerini, hem de öğretmen ve öğrencilerimizi yeni çalışmalara yelken açmaya sevk etmiştir. Bu proje kapsamında yüzlerce konuda çalışmaların başladığını görmek oldukça sevindiricidir. Biz de bu kapsamda davet edildiğimiz okullarımızda öğrencilerimizle buluşmaya devam ediyoruz. Onların gözünde geleceğe dair pırıltılar görmek, düşünce dünyalarında yeni ufukların açıldığını hissetmek oldukça sevindiricidir. Öncelikle bu hareketi başlatan ve katkıda bulunanları kutluyorum.  Samsun Yazarlar Derneği olarak bu anlamlı faaliyetin yanında olduğumuzu söylemek istiyorum" diyerek konuştu.

Seven öğrenci buluşmalarında öğrenciler tarafından olumlu tepkiyle karşılaştıklarını da sözlerine ekleyerek şunları söyledi:

"Öğrencilerimizle karşılıklı olarak fikir mütalaasında bulunuyoruz. Yakın gelecekte özgüvenlerini kazanmış bilgisini hapsetmeyen güven içerisinde bilgi paylaşımında bulunabilen yepyeni bir gençliğin yetişeceği ümidindeyim. Bu buluşmaların özelde Samsun, genelde Türkiye'de kitap okuma oranını da artıracağından kuşkum yoktur."  

Gazi Anadolu Liselerinde yazar okur söyleşilerine  Ahmet Seven ve Roman yazarı Doğan Kan birlikte katıldılar. 

Doğan Kan öğrencilere roman yazarken nelere dikkat edileceğini anlattığı söyleşisinde, kitap yazmak için çok sayıda kitap okumanın gerekliliğine dikkat çekti.  



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.