İlkadımda 'Trablusgarptan Çanakkaleye' Resim Sergisi açıldı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 16 Mart 2017 21:25
İlkadımda 'Trablusgarptan Çanakkaleye' Resim Sergisi açıldı
Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü nedeniyle Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığından derlenen Fotoğraflar 'Trablusgarptan Çanakkaleye' sloganıyla Bulvar AVM Sanat galerisinde açıldı.
 Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü nedeniyle Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığından derlenen Fotoğraflar 'Trablusgarptan Çanakkaleye' sloganıyla Bulvar AVM Sanat galerisinde açıldı.


İlkadım Belediyesi, Mehmetçik Vakfı ve İlkadım Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Trablusgarp'tan Çanakkale'ye Fotoğraf Sergisi" ne Belediye Başkan Yardımcıları Musa Yüksel, Yahya Çınkıl, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, Mehmetçik Vakfı Başkanı Kur. Alb. Dr. İbrahim Yıldırım, Belediye Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürü Oktay Çakır, BEM BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever ve  vatandaşlar katıldı. 


İlkadım Belediyesi, İlkadım Kent Konseyi ve TürkSilahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilciliğinin katkılarıyla Çanakkale Zaferi'ni her yaşa hitap eden anlamlı bir sergiyle anıyor. 


Yaklaşık 70 eserden oluşan sergi 24 Mart 2017 Cuma gününe kadar açık kalacaktır.

BU MİLLETİ AYAKTA TUTAN DEĞERLERİ İYİ ANLAMALIYIZ

Mehteran Takımının gösterileriyle açılan sergiye katılan katılımcılar açılışta ortak olarak şunları söylediler:


18 Mart 1915, bağımsızlığımızı, milli karakterimizin değişmez parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz ve bizden kat be kat güçlü olan düşmanlarımıza 'Çanakkale geçilmez' dedirterek bozguna uğratıp, yazdığımız şanlı destanımızın tarihidir. Çanakkale destanı, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ön sözü olmuştur.


Çanakkale Savaşları, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını yoğunu ortaya koyan bir milletin tarih sayfalarından silinmeyecek, varlığını ve bağımsızlığını korumak için dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir onur mücadelesidir. Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıl dönümünde o gün yaşananları minnetle hatırlamaktayız.


Çanakkale zaferi, dünya tarihinin dönüm noktalarından biridir. Bu savaş bizler için de bir dönüm noktası olmuştur. Bizler bu olaydan dersimizi aldık. Bu sergide yer alan fotoğraflarla savaş döneminde kimlerin ne tür fedakarlıklarda bulunduğunu ve milletin ayakta kalma mücadelesini görüyoruz. Türk Milleti kâğıt üzerinde yok sayılan bir milletken bugün dünya politikalarına yön veren bir millet olarak dimdik ayaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.