• İHSANBAŞKAN

Yaşar Doğu Kitabı Yakutistan'da heyecan uyandırdı

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 10 Kasım 2016 17:03
Yaşar Doğu Kitabı Yakutistan'da heyecan uyandırdı
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'in kaleme aldığı 'Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu' Kitabı yurtdışında da büyük ilgi görmeye başladı.
 Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'in kaleme aldığı 'Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu' Kitabı yurtdışında da büyük ilgi görmeye başladı.

Yakutistanlı Milli Güreşçi ve Spor Yazarı Петр Павлов'un isteği üzerine kendisine ulaştırılan kitaptan dolayı büyük sevinç duyduğunu ifade ederek sosyal medyada paylaştı. Петр Павлов paylaşımında;

Teşekkürler, Ahmet. Ben kitabı var!

"Сегодня получил книгу про великого борца и тренера Яшар Догу. Эту книгу мне подарил автор - Ахмет Севен. 
Яшар Догу - это история вольной борьбы Турции. Чемпион Европы, мира и Олимпийских игр. Спасибо, Ахмет! Я в долгу не останусь.

Çevirisi: 

Teşekkürler, Ahmet. Ben kitabı var!

Bugün hakkında bir kitap aldım ve büyük güreşçi koç yaşar yaşar. Bana verdiği bu kitabı yazan ahmet seven.
Yaşar Yaşar, Türkiye tarihi boğuşma beklemeden. Avrupa şampiyonu ve dünya olimpiyatlarında. Teşekkürler Ahmet! Ben size borçlu kalacağım" dedi.

Ahmet Seven'in  Петр Павлов'a verdiği cevap dikkat çekti. 

Ahmet Seven Siz Yaşar Doğu gibi bir değerin farkındasınız. Kitabı şahsımdan uzaklardan Yakutistan'dan istediğinizde büyük gurur duydum. Hiçbir şekilde borcunuz yoktur. Sizin Yaşar Doğu'ya olan sevgi ilgi ve anlayışınızdan dolayı borcunuz ödenmiştir. Ben teşekkür ederim.

Петр Павлов O zamana kadar, ben Yaşar Dogu hakkında çok az şey biliyordu. Şimdi daha bileceksiniz. İnsanlar Türkçe biliyor, bana sor. Ben hayır diyorum. Ama tek başına mücadele dili. Ben kitabı anlayabilir. Teşekkür ederim.

Ahmet Seven Петр Павлов Yaşar Doğu'ya olan sevgi ve hayranlığınızdan dolayı ben sizlere teşekkür ediyorum.

Onu tüm Dünya  Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olmasının yanısıra güreşe ve güreşçiye verdiği üstün hizmetlerle de tanıyor.   

Seven; Yaşar Doğu sevgisi Dünyaya taşmıştır

Ahmet Seven ; "Yaşar Doğu'nun Hayatı ve Felsefesini daha yakından öğrenmek isteyenlerle karşılaşıyorum. Büyük güreş dehası Yaşar Doğu'nun Hayatı'nın başka dillere de tercüme edilmesini ciddi bir ihtiyaç olarak görüyorum. Dışarıda daha fazla ilgi olmasını Yaşar Doğu'nun tüm Dünya'da beğenilen sevilen ve sayılan bir sporcu kimliği taşımasına bağlıyorum. Onun hayatı okullarda mutlaka okutulmalı" dedi. 






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.