Yağlı Güreş Birliği Meclis Toplantısı yapıldı

SPOR Haber Girişi : 02 Aralık 2021 19:30
Yağlı Güreş Birliği Meclis Toplantısı yapıldı
Yağlı Güreş Birliği Meclis Toplantısı TGF Yağlı Güreşten Sorumlu As Başkan Ahmet Taşçı ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in de katılımlarıyla Balıkesir’de gerçekleştirildi.

Yağlı Güreş Birliği Meclis Toplantısı TGF Yağlı Güreşten Sorumlu As Başkan Ahmet Taşçı ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in de katılımlarıyla  Balıkesir’de gerçekleştirildi.

Toplantıda önemli konulara değinildi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Denizli Pamukkale Belediyesi, Manisa Akhisar Belediyesi, Kocaeli Kartepe Belediyesi ve Samsun Vezirköprü Belediyesi birliğe üye oldu.

YÜCEL YILMAZ

... Biz birbirimize sahip çıkmalıyız güreş başka bir şey, candan yapıyoruz emek veriyoruz. Bu emeğin gelecek nesilleri aktarımını çok iyi yapmamız lazım. Her bir güreş değerli hepsinin arşivlenmesi lazım. Gelecekte ne oldu diye baktığımızda o anki yorumlarıyla kamera çekimleri ile her şeyi ile saklanması lazım. Şimdi Ahmet (TAŞÇI) abi 12 defa final yapmış kürsü yapmış çıkar abi bunları dediğimde, "sakladılarsa var oğlum yoksa tutmadım" diyecek. Ama efsane ! Teknolojinin olduğu bir dönemde yaşayan bir insan. Güreşlerimizi röportajlarıyla o günkü anlatımlarıyla gelecek nesillere aktarabileceğimiz güçlü bir arşiv yapmamız lazım. Bakın yaptığımız iş çok kutsal.

Her şeyimiz var kendimize güveneceğiz Pehlivanlarımızı hakemlerimizi yıpratmayacağız kendi aramızda ne ceza kesilecekse keseceğiz.

Güreşimizi nasıl Marka yaparız çalışmalıyız. Asaletimizi, Türkün asaletini bu güreşlerde sergilememiz lazım. Buna inanmayan insan sayısı çok . Güreş yapıyorsan köylüsün , güreşle ilgileniyorsan avamsın, güreş nedir ki! güreşçilerden hiç bir şey olmaz. Değil ! Bu güreş, geçmişte savaşlara , açlığa ve her türlüğü zorluklara rağmen devam etmiş. Bu halkın yüreğinde olan bir şey!

Güreş sahalarına 16 tane kamera koyuyoruz bütün güreşleri sahadaymış gibi televizyondan takibini sağlayacak teknolojinin alt yapısını hazırlıyoruz.

iyi çekim, iyi yorum ve Güreş Birliği logosuyla bunları piyasaya salmamız lazım. Saldıkça millet ben şu pehlivanı canlı görmek istiyorum, o pehlivanı yetiştiren hocayı görmek istiyorum deyip güreşi popüler hale getirmeliyiz....

SEYFETTİN SELİM

Benim olmazsa olmazım güreşlerin kıran kırana olması. Nasıl biz pehlivanlara sahip çıkıyorsak pehlivanlarda ata sporumuz güreşe sahip çıkacaklar. Bizim seyircimiz çok uyanık bir seyirci  Elmalı'da Kocaeli Körfez'de Adapazarı'nda olsun hangi pehlivan'ın ne yapacağını biliyor. Şimdi Pehlivan gidiyor güreşe parmağım sakat diyor karşısına Ali Gürbüz, İsmail Balaban olsun çıkıyor korkudan güreşmiyor. Eğer sakat isen 15 gün güreşleri katılmayacaksın. Pehlivanları biz çok seviyoruz pehlivanlara da maddi olarak en çok destek veren benim ama onlar da seyirciyi kandırmayacak. Ata sporumuz güreşe hep beraber destek vereceğiz, hep beraber kalkındıracağız. Burada pehlivanların adam gibi güreşmesi için birbirine köstek olmaması için ayın 15'inde bir gece düzenleyeceğiz orada gündeme getireceğiz. Pehlivanlar kardeş gibi Yiğit gibi görüşecekler yani bu Güreş Birliğinin devam etmesi çok güzel bir şey sadece güreş olsun diye değil, kıran kırana güzel güreşler olsun diye, kimsenin kimseye Hakkı geçmesin kalabalık olan Pehlivan grubunun diğer grubu ezmesin. Kimin hakkı ise o olsun.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.