Uşakta ilginç bir eyleme imza atıldı

GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ekim 2013 23:20
Uşakta ilginç bir eyleme imza atıldı
UŞAK'ta, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde hayvansever 28 yaşındaki Nida Çetinşahin ilginç bir eylemde bulundu. Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı'na giden Çetinşahin, buradaki bir kafese girip kendini kilitledi, ardından da boynuna tasma g
UŞAK'ta, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde hayvansever 28 yaşındaki Nida Çetinşahin ilginç bir eylemde bulundu. Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı'na giden Çetinşahin, buradaki bir kafese girip kendini kilitledi, ardından da boynuna tasma geçirip havladı. Hayvanlara yapılan işkenceye dikkat çekmek istediğini kaydeden Çetinşahin, açıklamasını da kafeste yaptı.

Uşaklı hayvansever, üniversite mezunu, işsiz Nida Çetinşahin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı'na giderek burada basın açıklaması yaptı. Boynuna tasma geçirdikten sonra kendini bir kafese kilitleyen Çetinşahin, burada yaptığı konuşmasında hayvanlara yapılan işkencelere dikkat çekti. Çetinşahin, "Zulüm durana kadar ben bir sokak köpeğiyim, ben bir sokak kedisiyim, ben yunus parklarına kapatılan zavallı bir yunusum, hayvanat bahçelerine sirklere tıkılan, insanları eğlendirmek için acı çeken bir maymunum, deneylere kurban giden bir tavşanım, kürkümün canlı canlı soyulduğu bir tilkiyim, ormanları yakan rant meraklısı acizler yüzünden kaçamadığım için cayır cayır yanan bir kaplumbağayım, kurban bayramlarında işkence edilerek kesilen bir danayım, ben tecavüze uğrayan, zehirlenen, dövülen, dövüştürülen itlaf edilen zavallı bir hayvanım, ben sapanla vurulan bir kuşum, ben avlanan bir geyiğim, ben bugün ve sonsuza dek bu zulüm durmadıkça insanım demeye utanıyorum. O zaman ben bir hayvanım" dedi.

ÇAĞRIDA BULUNDU
İnsanları hayvanlara karşı duyarlı olmaya davet eden Çetinşahin, hayvanların yaşam alanlarının insanlar tarafından ellerinden alındığını dile getirdi. Nida Çetinşahin, "Ben hayvanların haklarını savunuyorum. Onları da Allah yarattı, biz kim oluyoruz ki onların yaşam hakkını ellerinden alıyoruz? Onlar da bir can taşıyor, onlar da anne oluyor, onlar da aç kalıyor. Bu yüzden onlara biraz merhamet etmemiz gerekir. Bizlerin hayvanları öldürmeye, tecavüz etmeye, itlaf etmeye ve aç bırakmaya hiçbir şekilde hakkımız yok. Ben bu zulme karşı olduğum için kendimi buraya kapattım. Lütfen sirklere gitmeyin, hayvanlara sahip çıkın" diye konuştu.

Hayvansever Nida Çetinşahin basın açıklamasının ardından "Ben bugün köpeklerin sesiyim" diyerek havladı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.