ÜLKEYİ YAKACAKTI KENDİNİ YAKTI

SİYASET Haber Girişi : 07 Ağustos 2013 18:19
ÜLKEYİ YAKACAKTI KENDİNİ YAKTI
Ergenekon kararlarının açıklanmasından sonra adı en çok tartışılan kişi İlker Başbuğ'du. Müebbet hapis cezası alan Başbuğ'u 'kimler yaktı' sorusuna cevap arayan Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, "İlker Paşa'yı kimse yakmadı
Ergenekon kararlarının açıklanmasından sonra adı en çok tartışılan kişi İlker Başbuğ'du. Müebbet hapis cezası alan Başbuğ'u 'kimler yaktı' sorusuna cevap arayan Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi,  "İlker Paşa'yı kimse yakmadı.İlker Paşa kendi kendisini yaktı." diye yazdı ve detaylarını köşesine taşıdı.

İşte Selvi'nin köşesinde öne çıkan o satırlar


İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanı olduğu YAŞ toplantısına Başbakan Erdoğan ilk gün katılmış, orada da öğleye kadar durup ayrılmıştı.

İLK YAŞ'TA ATAMALARA ERDOĞAN MÜDAHALE ETMEDİ

Ayrıca ilk Şura'da İlker Paşa'nın atamalarına müdahale etmemişti.

Neden böyle hareket edildiği sorusunun cevabını araştırdığımda, 'İlker Paşa çalışacağı mesai arkadaşlarını kendisi seçsin istedik' karşılığını almıştım.

Ama İlker Paşa ne yaptı?

Beraber çalıştığı AK Parti hükümetini devirmek için, İnternet Andıcı ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı hazırlanması talimatını verdi.

KANUNSUZ EMİRLE ALTINDAKİLERİNİ YAKTI

İlker Paşa, kanunsuz bir emir vermekle altındakileri yaktı.

İlker Paşa'nın altındakiler ise, mahkemedeki ifadelerinde, Genelkurmay Başkanı'nın talimatı üzerine bu işleri yaptıklarını itiraf ederek, İlker Paşa'yı yaktılar.

Genelkurmay İkinci Başkanı Hasan Iğsız, Harekat Başkanı Mehmet Eröz ve Dursun Çiçek, mahkemede verdikleri ifadelerinde ağız birliği etmişçesine ve ısrarla, İlker Başbuğ'un talimatı üzerine çalışmalara başladıklarını belirttiler.

'SN K'NA ARZ'

Zaten İnternet Andıcı soruşturmasına İlker Paşa sonradan dahil edildi. Emrindeki komutanların verdiği ifade üzerine savcılık suç duyurusunda bulundu.

Jandarma Kriminal Laboratuvarları'nda yapılan incelemelerde, İrticayla Mücadele Eylem Planı üzerindeki ıslak imza tespit edildi. Hıfzı Çubuklu, kara propaganda amaçlı internet sitelerinin kurulduğunu kabul etti.

Eğer bir Genelkurmay Başkanı emrinde çalıştığı hükümeti devirmek için, andıç düzenletiyor, eylem planları hazırlatıyorsa, bütün demokrasilerde bunun adına darbe suçu denir.

Bu açıdan bakınca, İlker Paşa kendi kendini yaktı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.