DARBE TECRÜBELİ DEMİREL AKIL VERDİ

SİYASET Haber Girişi : 06 Ağustos 2013 14:17
DARBE TECRÜBELİ DEMİREL  AKIL VERDİ
Demirel, tatilini geçirmek üzere özel uçakla Isparta'dan İzmir'e gitti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Demirel, Ergenekon davasında bugün açıklanan karara ilişkin bir soru üzerine yaptığı değerlendirmede, yargılamada verilen k

Demirel, tatilini geçirmek üzere özel uçakla Isparta'dan İzmir'e gitti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Demirel, Ergenekon davasında bugün açıklanan karara ilişkin bir soru üzerine yaptığı değerlendirmede, yargılamada verilen kararların tek safhadan oluşmadığına işaret etti.

"İTİRAZ MÜMKÜNDÜR"

Demirel, bugün açıklanan kararın da ilk karar olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "İlk mahkemenin kararıdır, sonra ona itiraz mümkündür, ondan sonra yüksek mahkemelere gider, temyize gider. Birçok dereceden geçer. Onun için ilk kararlar heyecan uyandırmamalıdır ama halk ilk kararlarda adaletle hareket edildiği ve devletin adalet işlerinin hakça görüldüğü intibasına gelmelidir. Bu intibaya gelinceye kadar hukuk düzeni olmaz. Eğer halk yargının adaletle tevcih edildiğine kani değilse hukuk düzeni yoktur. Umuyoruz ki, Türkiye'de bu büyük, her bakımdan önemli davaların halkın nazarında yargıyı yaralayan değil, güçlendiren nitelikte neticelenmesi olsun."

"İNŞALLAH DAHA GÜZEL ŞEYLER OLUR"

Demirel, "Hakkın hakim olması, adaletin hakim olması Türkiye'nin şerefidir. Yargı Türkiye'deki en önemli meselelerden biridir. Önümüzdeki zaman içinde bu çok konuşulacak. Türkiye'de kimse suçsuz yere cezaya çarptırılmamalıdır. 'Suçum ne' diyenler var. 'Suçun şudur, suçludur, delilleri de budur' deyince yargı işlemelidir. Önümüzdeki günlerde inşallah daha güzel şeyler olur da herkes Türkiye'nin yaşanabilir bir ülke olduğuna kanaat getirir." diye konuştu.

"HABERAL HAKSIZLIĞA UĞRADI"

Adaletin aldığı kararla ilgili 'Adaletin kestiği parmak acımaz' şeklinde bir söz bulunduğunu hatırlatan Demirel, kararlara ilişkin hak arama yolunun açık olduğunu kaydetti. Yakın arkadaşı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tahliye kararına ilişkin soruya ise Demirel, "Ben iyi şeyleri hep sevinçle karşılarım. Haberal büyük bir haksızlığa uğramıştır" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.