TOK: İLKADIM YATIRIMLARLA DEĞİŞECEK

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 08 Mayıs 2014 18:59
TOK: İLKADIM YATIRIMLARLA DEĞİŞECEK
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçesi mahalle muhtarlarıyla Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evinde bir araya geldi. 61 mahalle muhtarıyla Acem Tekkesinde buluşan Başkan Erdoğan Tok, yapacakları hizmet ve projelerden bahsetti.
Erdoğan Tok: " Büyük Projelerle Yola Devam"

"  İlkadım Yatırımlarla Değişecek"

İlkadım'ın çehresini ve vizyonunu değiştirecek projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Tok,  Devasa projeleri halkın hizmetine sunacaklarını ifade etti.   

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçesi mahalle muhtarlarıyla Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evinde bir araya geldi. 61 mahalle muhtarıyla Acem Tekkesinde buluşan Başkan Erdoğan Tok, yapacakları hizmet ve projelerden bahsetti. 

Borç altında ezilen bir belediye devraldıklarını  söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  " 98 milyon TL olarak açıklanan borcun bugün itibariyle 110 milyon TL olduğunu söyledi  Enkaz edebiyatı yapmadığını, bunun bir durum tespiti olduğuna vurgu yapan Tok, Doğruları tüm açıklığıyla halka anlatmak arzusunda olduğunu kaydetti. Başkan Erdoğan Tok, Hazırladıkları projelerle daima ileriye bakarak, İlkadım'a yeni bir vizyon katacaklarını ifade etti

EKMEK ÜZERİNDE OY AVCILIĞI YAPTILAR

Halk ekmek üzerinden siyaset yapıldığını ileri süren Başkan Erdoğan Tok, Halk ekmeğin belediye ile herhangi bir ortaklığının olmamasına rağmen, ekmek alımlarının belediye bütçesinden karşılanarak sübvanse edildiğini ifade etti. Belediye ile herhangi bir ortaklığı bulunmayan, özel bir şirket tarafından işletilen halk ekmek fabrikasından ekmek alımı yapılmasına yönelik şaşkınlığını belirten Tok, " Halk ekmek fabrikasına belediyenin bir ortaklığı yoksa, yıllarca neden reklamı yapıldı. Ekmeği neden oradan alma ihtiyacı hissediyoruz. Ben şaşırıyorum. Hani ortak olsak, derim ki, bende ortağım, belediyem kazansın derim.  Ankara ve İstanbul'da ki halk ekmek gibi değil burası. Tamamen şahsa ait. Özel bir şirket tarafından idare ediliyor." dedi

"SEÇİM ÜZERİ 120 BİN TL EKMEK ALIMI YAPMIŞLAR" 

Ekmek üzeriden siyaset yapılarak seçim üzeri oy avcılığı yapıldığını anlayan Başkan Erdoğan Tok,"Halk ekmek fabrikasının genel müdürüne sordum. Bizim belediye ile halk ekmek fabrikası arasında bir ortaklık var mı ?  Genel Müdür, bana hayır cevabını verdi. 2013 Kasım ayı itibariyle ekmek ihalesi yapıldığını sordum. Ekmek üzerinden yapılan siyasete alet olduklarını söyledim. İnsaf, aylık 120 bin TL ekmek alımı yapılmış. Ben İlkadım'da bu kadar fakir olduğuna inanmıyorum. Kimler alıyor, almıyor onların tespitini yapacağız. Gerçek ihtiyaç sahiplerini bulacağız. Son 5 ayda Şu anda 600 milyar liralık ekmek almışlar. 100 bin TL'sini ödemişler. 500 bin TL halk ekmek fabrikasına borcumuz var. Hem hayır yapıyor fakire, hem de borçlu bırakıyor belediyeyi. Bunu da son altı ayda yapıyor. Ne demek bu biliyor musunuz. ? Al ekmeği, ver oyunu. Bunun başka hiç bir izahı yok. Hani bunu üç yıl evvelden veya iki  yıl evvelden başlatsaydı. Böyle demezdim. Bu cümleyi kullanmazdım. Ama kesinlikle siyasetten yapılan, tamamen seçime yönelik bir ekmek yardım kampanyası. Başka bir şey değil." şeklinde konuştu.

ASKIDA EKMEKLE KAMUOYU ALDATILDI

Askıda ekmek kampanyasının hakkında topluma farklı ve yanlış bir algı oluşturulduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan Tok,  " Askıda ekmek projesi kamuoyuna yanlış anlatıldı. Onların anlattıklarına göre, zengin veriyor,  bizde aracı oluyoruz. Fakire dağıtıyoruz. Öyle anlatıldı.  Askıya bırakılan ekmeği zengin değil, belediye bırakıyor. Ecdadımız, öyle mi yapmış. Hayır. Ecdadımız ekmek fırınına giderken kendisine 3 ekmek alırken askıya bir ekmek bırakırmış. Ama bir önceki dönem bu böyle yapılmamış. Askıya ekmeği hep belediye bırakmış. Kamuoyu aldatılmış, yanıltılmış. Yani ekmek yardımı tamamen siyasete seçime yönelik bir uygulama. Biz devam ettireceğiz ama bu yardımları tekrar elden geçireceğiz. İş bilenin kılıç kuşananın. Askıda ekmek kampanyasını aslına uygun bir şekilde sürdürmenin gayreti ve çabası içerisinde olacağız" dedi.

HİLAL KART, HIZIR KART OLACAK

Hilal Kart'ın adını Hızır Kart olarak değiştireceklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  " Biliyorsunuz hilal kart var. O da siyasallaşmış. Adını niye hilal kart koyuyorsun.? Burası belediye. Biz, AK Kart yapacağız demiyoruz.  Biz, Hızır Kart diyoruz. Niye, Hızır Kart diyeceksiniz. Ben İlkadım Belediyesi Başkanlığı yaptığım dönem, gerçek ihtiyaç sahiplerine yönelik yaptığımız sosyal yardım organizasyonumuzun adı Hızır adımdı. Onun için Hızır Kart yapacağız.  Daha önce kimlere yardım yapılmış. Onları araştırıyoruz. Bize gelen bilgilere gerçek ihtiyaç sahibi olmayan kişilere yardım yapılmış. Bunları tespit ediyoruz." İfadelerini kullandı. 

BÜYÜK PROJELER YOLDA

"Sizlerin teveccühü ile 30 Martta aldığımız  belediye başkanlığın görevimize bismillah diyerek o günde bu güne hizmet etmeye başladık." diyen Başkan Tok, " Kazandığımız tecrübe ve birikimlerimizle ustalık dönemimizi Allah nasip ederse, yaşayacağımız 5 yıla yayarak ilçemizi hak ettiği konuma getireceğiz. Mevcut personel fazlalığı ve devir alınan belediyenin borç yükü altında sıkıntılı günleri geride bırakmak  adına 'iş bilenin kılıç kuşanın' mantığıyla projelerimizden Belediye Hizmet Binası, Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezi, Hanımlar Kültür Merkezi gibi birçok projemizi ilçemizde kısa zaman zarfında hayata geçireceğiz. "dedi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK GENÇLİK MERKEZİ İLKADIMDA OLACAK"

19 Mayıs kenti Samsun'un kalbi olan İlkadım'a  özelliği bakımından Türkiye'nin sayılı gençlik merkezlerinden birisini inşa etmeyi düşündüklerini dile getiren Başkan Tok, Sosyal yaşam içersinde aktif rol olan bayanlara özel olarak dizayn edilecek, içersinde yüzme havuzunun olacağı Hanımlar Yaşam Kültür Merkezi'nin halkımızın kullanımına sunacağız." diye  konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.