SÜPER SAVCI GÖK TOPRAĞA VERİLDİ

GÜNDEM Haber Girişi : 14 Nisan 2013 01:56
SÜPER SAVCI GÖK TOPRAĞA VERİLDİ
Savcı Gök, uzun süredir karaciğer ve böbrek yetmezliği sebebiyle tedavi görüyordu. Aslen Adanalı olan savcı Murat Gök, vasiyeti nedeniyle dört yıldır görev yaptığı Samsun'a defnedildi.
Savcı Gök, uzun süredir karaciğer ve böbrek yetmezliği sebebiyle tedavi görüyordu. Aslen Adanalı olan savcı Murat Gök, vasiyeti nedeniyle dört yıldır görev yaptığı Samsun'a defnedildi. Öğle namazına müteakip Samsun Büyük Camii'nde kılınan cenaze namazına savcının mesai arkadaşları, ağabeyi, eski eşi ile kızı katıldı.

İzmir'de gerçekleştirdiği operasyonlar sebebiyle "Süper savcı" olarak isimlendirilen Murat Gök, 2009 yılında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından özel yetkileri alınarak Samsun'a savcı olarak görevlendirilmişti. Samsun'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nda zaman aşımı incelemesine bakan ve özel koruma ile gezen Murat Gök, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karaciğer ve böbrek yetmezliği rahatsızlığından dolayı tedavi görüyordu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Savcı Gök'ün karaciğer ve böbrek yetmezliğinden tedavi gördüğünü bu sebeple raporlu olduğunu dile getirdi. Kesin ölüm sebebinin yapılacak olan incelemeden sonra belli olacağını aktaran Başsavcı Yeldan, "Otopsi işlemlerinin yapılması için numuneler Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. En geç 15 gün içerisinde sonuçları alabiliriz." dedi.

Cenaze namazına katılmak için İstanbul'dan gelen savcı Gök'ün kardeşi İstanbul Barosu avukatlarından Bülent Gök ise "En son iki hafta önce görüştük. Zaten malum bir hastalığı vardı. Hastalığı sürekli nüksediyordu. Bu hastalıktan da kaybettik. Dualarınızı bekliyoruz. İçimiz yanıyor. Nasıl birisi olduğunu az çok herkes biliyor. Zaten iki kardeşiz. Onu anlatmak çok zor. Benim bir nevi babamdı, büyüğümdü kaybettik." şeklinde konuştu.

Savcı Gök'ün Mersin Silifke'de polis memuru olan boşandığı eşi Saadet Hüküm ve kızı Edanur Gök'te (13) cenaze namazı için camiye geldi. Savcı Gök'ün kızı Edanur ve eski eşi tabutun başında dua etti. Kızı Edanur, babasının tabutu başında dua edip gözyaşı dökerken annesi tarafından sakinleştirildi.

SAMSUN'DA DEFNEDİLDİ

Adanalı olan ve 41 yaşında hayata gözlerini yuman Savcı Murat Gök'ün cenazesi Samsun Kıranköy Mezarlığı'nda defnedildi. Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Murat Gök'ün cenazesinin Samsun'a defnedilmesinin kendi isteği olduğuna dikkat çekti. Cenaze namazına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Barosu Başkanı Nejat Anıl, Savcı Gök'ün mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.