Soylu :'İşimizi yapacağız, FETÖ defterini kapatacağız'

SİYASET Haber Girişi : 03 Eylül 2016 11:29
Soylu :'İşimizi yapacağız, FETÖ defterini kapatacağız'
Çiçeği burnundaki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'den terör örgütlerine böyle seslendi: 'İşimizi yapacağız, FETÖ defterini kapatacağız ve bu milleti ortaya koyduğu irade ile bir illetten kurtarıp aydınlık geleceğimize bakacağız.'
 Çiçeği burnundaki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'den terör örgütlerine böyle seslendi:

"İşimizi yapacağız, FETÖ defterini kapatacağız ve bu milleti ortaya koyduğu irade ile bir illetten kurtarıp aydınlık geleceğimize bakacağız."


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gece işadamları, sivil toplum örgütü üyelerinin de katıldığı yemekte, konuştu.

Gündeminde 15 Temmuz darbe girişimi ve terör örgütlerinin saldırıları vardı.

MENDERES HATIRLATMASI

Türkiye'nin Ortadoğu'da ve komşu bölgelerde her zaman sığınılan ilk liman olduğuna dikkat çeken Soylu, "FETÖ, PKK, DEAŞ'ın saldırdığı gibi biz bunun farkındayız bilincindeyiz biz hedeflerimize ulaştıkça Türkiye'ye türü türlü planlar kurmaya başlıyorlar. Her girdikleri mücadele bizi daha güçlü hale getiriyor. 15 Temmuz hep söyledim, 15 Temmuz akşamı Türkiye büyük bir mücadele ortaya koydu. Hep annelerimizden, dedelerimizden şunu duyduk keşke Adnan Menderes asılırken Eskişehir'de gözaltına alınırken millet sahip çıksaydı. 15 Temmuz'da bir daha bu acıyı yaşamamak için meydanlara indi. Demokrasisine sahip çıktı" dedi.

İNSANLIK DERSİ VERDİK

"Dünya tarihine bugünde insanlık dersi verdik, dün de insanlık dersi verdik" diyen Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu inancımızın gereğidir. Biz böyle bir milletiz. Yani 650 bin engellisine sen hiç kimseye muhtaç değilsin, ben devlet olarak yerine getiriyorum ona asaletin sıcak yüzünü hissettiren bir devlet var. Biz atak helikopterimizi, ata tankımızı yapmakla onur duyduk, kendi uçağımızı da yapacağız. Kendi otomobillerimizi ihraç edeceğiz. Bizi kardeşimizden bizi kurumlarımızın hassasiyetinden hiçbir şekilde ayıramayacaklar. 14 yıldır bu ülkenin yarınlara nasıl adım atacaklarını biliyoruz. Türkiye cumhuriyeti çok güçlü demir yumruğu da vardır şefkatli elleri de vardır. Şehirlerimizi yaktılar tekrar imar edeceğiz. Lavanta kokulu gülistan bahçesine girer gibi imar edeceğiz. Şunu net diyorum 15 Temmuz'un kahramanı aziz millettir. Eleştirenler için diyorum seçimin en büyüğü o akşamdı. O akşam da bu millet kazandı."

AYDINLIK GELECEĞE BAKACAĞIZ

Terör örgütlerine yönelik operasyonların devam ettiğini belirten Bakan Soylu, "PKK bir taraftan, bölgenin yeni belası DEAŞ bir taraftan, DHKP-C bir taraftan ve bu milletin bütün duygularını istismar ederek bu ülkeyi birilerinin işgaline hazırlayan FETÖ bir taraftan bu milletin ortaya koymuş olduğu siyasi iradenin hakkından gelemeye çalıştılar. Bazen musluklardan akan kan gösterip tehdit ettiler, bazen evlere pusula gönderip artık bu işten vazgeçin dediler. Ama Allah'a çok şükür yolunuz bir tek milim sapmadınız. Hiçbir şey özgürlüğünüzün, hürriyetimizin, demokrasimizin ve oluşan kardeşliğimizin önüne geçemedi. Silahları acımasız bir şekilde bu millete doğrultular, hendekler kazdılar, çukurlar kazdılar ama bizim en büyük silahımız birlik ve beraberliğimiz oldu. Kimse bizde bizden hafiyelik sözler beklemesin. İşimizi yapacağız, FETÖ defterini kapatacağız ve bu milleti ortaya koyduğu irade ile bir illetten kurtarıp aydınlık geleceğimize bakacağız" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.