Savaş GAYRETLİ: 3600’ün TEKRAR TBMM ‘DE DÜZELTİLMESİNİ BEKLİYORUZ!

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 09 Haziran 2022 12:03
Savaş GAYRETLİ: 3600’ün TEKRAR TBMM ‘DE DÜZELTİLMESİNİ BEKLİYORUZ!
Samsun Şube Başkanı Savaş GAYRETLİ: 3600 Ek Gösterge ve Ek Göstergelerin Yeniden Düzenlenmesi gerekmektedir.

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Savaş GAYRETLİ: "3600’ün TEKRAR TBMM ‘DE DÜZELTİLMESİNİ BEKLİYORUZ!"

 

Memur- Sen Konfederasyonu’na bağlı BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Savaş GAYRETLİ: 3600 Ek Gösterge ve Ek Göstergelerin Yeniden Düzenlenmesi gerekmektedir.

 

GAYRETLİ açıklamasında şunları söyledi;

 

”6. Dönem Toplu Sözleşmede imza altına alınan “3600 Ek Gösterge ve Ek Göstergelerin Yeniden Düzenlenmesi” konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen Konfederasyonu olarak iki genel toplantı, bir de Yerel Yönetim Hizmet Kolu Komisyon Toplantısı yapıldığını biliyoruz. Heyetler arası üçüncü görüşme 10 Mayıs 2022 tarihinde yapılacaktı ertelendi daha sonra görüşme gerçekleşmeden Bakanlık tarafından düzenlenen taslaklar Konfederasyonumuzla paylaşılmadan Sayın Cumhurbaşkanı’na sunuldu.

 

Bu toplantılarda sendikamızın görüşleri (Genel İdare Hizmetler Sınıfı’nda 1.Dereceye ulaşan tüm çalışanların 3600 ek gösterge kapsamına alınması) komisyonda bulunan bakanlık yetkililerine açık ve net bir şekilde ifade edildi.

 

“Ek Gösterge Düzenlemesi” kamuoyu ile ilk paylaşıldığında kapsam bakımından dar ve içeriği yetersizdi. Konfederasyonumuz Memur-Sen ve sendikamız Bem-Bir-Sen’in girişimleri neticesinde kapsamı genişletildi ancak dün itibari ile açıklanan içerikte sıkıntıların giderilmediği görülmektedir.

Tüm Kamu Çalışanlarına 600 puan Ek Gösterge verilmesi ilk bakışta adil bir yaklaşım gibi görünse de;

Kamuoyunda dört meslek grubu olarak adlandırılan gruplarda ön lisans ve lisans mezunları 3600 ek gösterge kapsamına alınırken (Düzenlemeden yararlanan çalışan kardeşlerimize hayırlı uğurlu bereketli olmasını diliyoruz) (yaklaşık 1400 TL artışa tekabül ediyor),

Yerel Yönetim Hizmet Kolu başta olmak üzere Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu, Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu, Kültür ve Sanat Hizmet Kolu, Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmet Kolu, Ulaştırma Hizmet Kolu, Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu ve Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu’ nda görev yapan kamu görevlilerinin lisans mezunlarını 2800 ek göstergede (yaklaşık 120 TL artışa), şube müdürleri ve idarecilerinin 3000 ek göstergede (yaklaşık 160 TL artışa) kapsam dışı bırakılmaları (Kapsam dışı bırakılan çalışan sayısı TC Devletine yük getirecek bir sayı değildir) çalışma barışını bozacağından dolayı tam bir fiyaskodur ve ASLA KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİLDİR.

Hatanın neresinden dönülürse kârdır. Adalet anlayışından yoksun bu düzenleme TBMM’de düzeltilmelidir. Bu düzenlemedeki eksiklikler ve adaletsizlikler düzeltilene kadar mücadelemiz devam edecektir.

“Ek gösterge çalışmalarında hizmet kolumuz kapsamındaki kamu görevlilerini kapsam dışı bırakan düzenlemenin kabul edilebilir bir tarafı yoktur ve kabul edilemez.” olduğu yönündeki kararlığımızı koruduğumuzu ısrarla ve inatla savunmaya devam edeceğiz.

Hakkı ve hakikati savunmaktan bir adım geri durmayacağız.

Bu süreçte başta üyelerimizden ve hizmet kolumuzdaki tüm kamu görevlilerinden aldığımız güçle mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğimizi ifade ediyor, düzenlemeyi bu haliyle KABUL ETMEYECEĞİMİZİ kamuoyuna ilan ediyoruz! Memursen Konfederasyonu Samsun Bembirsen Şube Başkanı Savaş GAYRETLİ

Kıymetli Arkadaşlarım; Açıklanan ve kabul etmediğimiz Ek Gösterge teklifiyle alakalı TBMM de yasalaşmadan yapacağımız çalışmaya esas olmak üzere, Sahadan su ana kadar sizlere gelen tepkileri, aşağıda telefonlara mesaj olarak atarsanız memnun oluruz. Şube Yönetim Kurulu Adına Başkan Savaş Gayretli

05376847374

05303215085

05363954205

05369404519

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.