SAMSUNDA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI

GÜNDEM Haber Girişi : 11 Mayıs 2014 13:14
SAMSUNDA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI
Samsun Valisi Hüseyin AKSOY Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması programına katılarak, stantların açılışını gerçekleştirdi.
Samsun 

Valisi Hüseyin AKSOY Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması programına katılarak, stantların açılışını gerçekleştirdi.

       Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması programının açılış konuşmasını yapan Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Menderes KABADAYI, ''Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği yurt dışından eğitim için gelen öğrencilere renk, dil, din, ırk, meshep ve bölge ayrımı yapmaksızın eğitim ve rehberlik hizmeti veren 2012 yılında kurulmuş uluslararası bir dernektir. Derneğimiz misafir öğrenciler için eğitim ve sosyal etkinlikler düzenlemektedir. Bu sayede farklı coğrafyadan ilimize gelen öğrencilere aynı milletin fertleri olduğu şuuru verilmeye çalışılmaktadır.

       Biz ülkemize eğitim faaliyetlerini yürütmek için gelen öğrenci kardeşlerimize yabancı değil, misafir öğrenci diyoruz. Bu tarihimizin bize yüklediği bir misyondur. Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz Uluslararası Öğrenci Buluşması programına katılarak bizleri onurlandıran başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün misafirlerimize çok teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.''dedi.

     Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran ÖZDEN törende yaptığı konuşmada,''Bizim için çok kıymetli ve değerli olan dost ve kardeş ülkelerden gelen öğrenci kardeşlerimiz sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kendisi Samsun'lu olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ'ın hepinize selamlarını getirdim. Kendisi burada olmaya çok istedi. Fakat yoğun programı dolayısı ile bu etkinliğe katılamadı.

       78 ülkeden 1418 öğrenci kardeşimizin Samsun'da eğitim alması bizi gerçekten gururlandırıyor. Biz onlara  'Gönül Elçilerimiz, Eğitim Elçilerimiz' diyoruz. Bu kadar farklı kültürü Samsun'da buluşturmak, eğitim, öğretimlerini sağlamak bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Ben öğrenci kardeşlerimden özellikle şunu rica ediyorum. Ülkelerine döndüklerinde bizlerin onları unutmadığı gibi, onlarda Samsun'u, Samsunluları ve Türkiye'yi unutmasınlar. Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmasına katılan bütün öğrenci ve konuklarımıza çok teşekkür ediyorum.''dedi.

     Vali Hüseyin AKSOY yaptığı konuşmasında, ''Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından Türkiye genelinde yedincisi  düzenlenen ve ilimizde de geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz, bu yılda ikincisini gerçekleştirdiğimiz öğrenci buluşmasına hepiniz hoş geldiniz. Samsun, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda İlkadımın atıldığı bir kent. Samsun ülkemizin kurtuluşuna ve kuruluşuna giden yolun başlangıç yeridir.

     Milli mücadelenin başlatıldığı bu şehirde üniversite anlamında Ondokuz Mayıs Üniversitemiz  yaptığı çalışmalarla ülkemizin öncü üniversiteleri içinde yer almaya devam ediyor. 80'e yakın ülkeden 1300'e yakın uluslararası nitelikte öğrenci Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitemizde eğitim görüyor. Uluslararası kültürlerin buluştuğu bir kent olması noktasında Samsun bu rolü ile önemli bir birikime sahip olacaktır. Farklı kültürlere, farklı düşüncelere sahip öğrenciler Samsun'da birlikte okuyarak Türk Kültürünü ve ilimizin geleneksel yaşamını her boyutu ile öğrenme fırsatı bulacaklardır.

     Farklı kültürlerin bir arada olduğu, birbirlerine karşı sevgi ve saygının üst noktada olduğu bu organizasyonun dünya barışına da önemli katkılar sunmasını temenni ediyoruz. Bu tür organizasyonlar insanların birbirlerini iyi tanımalarına ve anlamalarına fırsat verecektir. Bu gün Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ'da burada olmayı arzu ediyordu. Ancak yoğun programları nedeniyle katılamadı. Başarı ve sevgi dileklerini benimde sizlere  iletmemi istedi. Bu vesileyle Sayın Bakanımızın başarı ve sevgi dileklerini sizlerle paylaşıyorum.

     Bu tür organizasyonlar kolay gerçekleştirilmiyor. Bu yıl Samsun'da ikincisini düzenlediğimiz bu etkinliğe en büyük katkıyı  Gençlik ve Spor Bakanlığımız sağladı.  Ben başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen kişi, kurum ve kuruluşlarımıza ve bütün katılımcılarımıza da çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum."dedi.

      Konuşmaların ardından Vali Hüseyin AKSOY, protokol üyeleri ile birlikte stantların açılış kurdelasını kesti.  Açılış sonrasında  Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY yabancı öğrencilerin açtığı stantları gezerek onlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

     Tören sonunda Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Menderes KABADAYI, Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY 'a 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması programına katkılarından dolayı üzerinde ismi yazılı olan çini bir tabak hediye etti.

     7. Uluslararası Öğrenci Buluşması programına ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan ÇAKIR, Ondokuz Mayıs Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut AYDIN,  İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ,  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK, Atakum Belediye Başkanı İshak TAŞÇI, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN, Yurt- Kur Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı KASAPOĞLU  ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının  temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.