FEYZİOĞLUNA TÜM YURTTAN ÇAĞRI; ÖZÜR DİLE İSTİFA ET

SİYASET Haber Girişi : 11 Mayıs 2014 12:49
FEYZİOĞLUNA TÜM YURTTAN ÇAĞRI; ÖZÜR DİLE İSTİFA ET
Danıştayın 146. Kuruluş Yıldönümünde cüppe altında siyaset yaparak, kendisine ayrılan süreyi dakikalarca ihlal ederek konuşan ve salonda bulunan protokol de dahil tüm davetlilere gergin anlar yaşatarak gerilime sebebiyet veren Metin Feyzioğluna kendi üyel
Danıştayın 146. Kuruluş Yıldönümünde cüppe altında siyaset yaparak, kendisine ayrılan süreyi dakikalarca ihlal ederek konuşan ve salonda bulunan protokol de dahil tüm davetlilere gergin anlar yaşatarak gerilime sebebiyet veren Metin Feyzioğluna kendi üyelerinden de tepkiler yağmaya devam ediyor. 
KÜRSÜ İŞGALİ PROTOKOL SUÇU
Sosyal medyada da günün en çok konuşulan konusu halini alan olay bir anda Türkiyenin gündemine oturmuştu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı metin Feyzioğlunun yaptığı konuşma metni ve dakikalarca kürsüde kalması kürsü işgali olarak değerlendiriliyor. Kürsü işgalinin protokol kurallarını çiğnemesi ayrıca protokol suçu teşkil ediyor. 
DANIŞTAYIN YILDÖNÜMÜNÜ İSTİSMAR ETTİ
Danıştayın 146. Kuruluş Yıldönümü sebebiyle söz aldığı konuşmasının gerilim ve gerginliğe yol açması kürsü işgali yaparak bu özel günü istismar anlamı da taşıyor. Bazı yetkililer bu durumun gizli bir provokasyon olduğunu dile getiriyorlar.
SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇMELİ
Konuşmasında vazifesinin ötesinde konulara girerek kendini ve temsil ettiği kurumu da küçük düşürdüğü nezaketsizliğe yol açtığına da dikkat çekilen Feyzioğlunun sağlık durumunun iyi olmadığının da açık göstergesi olarak yorumlanıyor. 
BARO ÜYELERİ DE RAHATSIZ OLDU
Baroya bağlı üyeler bu durumda Feyzioğlunun daha fazla kurumun başında kalmaması gerektiğini bir an evvel özür dileyerek istifa etmesi gerektiğini ifade ediyorlar.
Başbakanın bu duruma daha fazla tahammül edemediğinin de altını çizerek tahammül sınırları zorlanmıştır, Sn. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genel Kurmay Başkanının bulunduğu toplantıda yapılan bu tavır saygı sınırlarının ötesine taşmıştır. Başbakanın verdiği tepki normaldir. Asıl normal olmayan hatta edep sınırlarını aşan hareket Feyzioğluna aittir denildi. 
İSTİFA ÇAĞRILARI ARTIYOR
Sosyal Medya da konuyu ele alan yazar ve konuşmacılar da Feyzioğluna tepki göstererek bundan sonra temsil ettiği kurumu daha fazla yıpratmamalıdır. Gereğini yerine getirerek özür ve istifa etmelidir şeklinde yorumlarda bulundular.
Feyzioğluna Devletin zirvesinden de tepkiler yağarken yurdun dört bir yanından vatandaşlar verdikleri röportajlarla şiddetli bir şekilde eleştiri yağmuruna tutmaya devam ediyorlar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.