Samsun önceki yağışlardan ders çıkarmalıydı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 03 Eylül 2023 13:25
Samsun önceki yağışlardan ders çıkarmalıydı

Bağdat harap olduktan sonra keşke demek neye yarar?

 

Samsun'da tablo değişmedi. Önceki yağışlardan sonra sağlıklı önlemler alınamadığı görüldü. Yetkilileri sel noktalarında sarı çizme ve sarı kapşonlu yağmur kıyafetleriyle gören vatandaşlar; 'Sarı çizmeli memet ağa' ifadesini kullanarak keşke bu elbiseleri yağmurdan önce giyipte önlem alsaydınız diyerek serzenişte bulundu.

 

Metrekareye 103 kilo yağışın düştüğü Samsun'da hayat durdu. Caddeler göle dönerken sel nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. Kentin bazı noktalarında ise yol ikiye ayrıldı.

 

Samsun'da metrekareye 103 kilo yağış düşmesi sonucu şehri sel vurdu. Sel nedeniyle ana yollar ve caddeler göle döndü, hayat felç oldu. Bazı noktalarda ise yol ikiye bölündü.

 

103 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından günler öncesinden Samsun'a sağanak uyarısı yapılmıştı. AFAD'dan da şehirde yaşayanlara uyarı niteliğinde tedbir alınması konusunda mesaj gönderildi. Samsun'da gece saatlerinden beri etkili olan sağanak sabah saatlerinde sele dönüştü. Yüksek bölgelerden gelen sel suları İlkadım ve Canik ilçelerini sular altında bıraktı. İlkadım'da gece saatlerinden sabah saat 06.00'ya kadar metrekareye tam 103 kilo yağış düştü.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.