Alkollü tehlikeye hayır!

KÖŞE YAZILARI Haber Girişi : 02 Eylül 2023 23:38
Alkollü tehlikeye hayır!

Son günlerde ortak kullanım alanlarında alkol kullanımıyla gelişen olumsuz olaylar üzerine Valiliklerin bir takım tedlbirler almaya başladıklarını izliyoruz. 

 

Vatandaşların ortak kullanım alanlarında alkol alan şahısların taşkınlık yapmalarından dolayı çevresini tedirgin ettikleri görülmektedir.

 

Konuyla ilgili olarak alınan kararların kişilerin özel hayatlarına müdahale olduğu gözüyle bakıp itiraz edenler olduğu gibi alkollü şahısların kişilerin özel hayatlarına müdahale ettikleri yönünde görüş beyan edenler de vardır. 

 

Birinci görüşün kuru bir itirazdan öte gidemediği görülürken ikinci görüşün daha gerçekçi olduğu görülmektedir.

 

Alkollü sürücünün araç kullanmasına müdahale normal iken alkollü yayanın toplumda rahatça gezebilmesine imkan tanımak tutarlı bir davranış değildir.

 

Alkol alıp sarhoş duruma düşenler yürüyen tehlike olarak değerlendirilmelidir.

 

Toplumumuzda suç işleyen kişilerin yüzde sekseni bu cürmü alkol aldıktan sonra uygulamaktadırlar.

 

Trafik eğitimi alan sürücü adaylarının araçlarında acemi şoför tabelası bulunurulup çevresine bilgi verilmesinde olduğu gibi alkollü kimselerinde yakalarında dikat bu şahıs alkollüdür yazısı gerekmektedir.

 

Dikkat ederseniz silahlı eylemlerde veya bıçaklı yaralamalarda bulunan kişilerin tamamına yakınının alkol aldıktan sonra bu cürmü işlediklerine şahit oluyoruz.

 

Yine bunların tamamına yakınını verdikleri ifadede alkollüydüm farkında değildim abi dediklerini biliyoruz. 

 

Ne yaptığımı bilmiyordum, kendimde değildim, hatırlamıyorum gibi yaygın ifadeler alkolün tesiri geçtikten sonra kullanılan ifadelerdir. 

 

Birçoğu ayıldıklarında işledikleri suçu hatırlamakta dahi zorlandıklarını görüyorsunuz.

 

Öyleyse: Bu durumda bırakın sokakta caddede yani açık alanlarda alkol tüketmeyi evlerinde alkol alanların dahi sarhoşlukları geçinceye kadar sokağa çıkmalarına müsaade edilmemelidir.

 

Zira alkollü kimseler her an tehlikeye müsait durumda bulunmaktadırlar.

 

Dolayısıyla her birine yürüyen tehlike gözüyle de bakılabilmelidir.

 

Yargı sistemimiz alkollü iken suç işleyenleri kendilerinde olmadıkları için suçlarını hafifletmek yerine bilhassa alkol alarak planlı suç işledikleri için katlamalı cezaya tabi tutmalıdır.

 

Bu elbette alkolle sınırlı kalmamalı madde kullandığı bilinen veya davranışlarından sezilen kişiler de toplanıp etkisiz alanlara sevkedilmeli madde etkisi geçtikten sonra serbest bırakılmalıdır.

 

Alkol veya madde kullandıktan sonra kişiler tıbben de akıl kontrolünü sağlayamama durumu ile karşı karşıyadırlar.

 

Yani bilimsel anlamda da iradelerine hakim olmadıkları  bilinmektedir.

 

Kısacası: Alkollü yani sarhoş vaziyette görülenler toplumun özgürlüğünü kısıtlamakta ve kendi dışındakiler için tehlike olabilmektedirler. 

 

Hatta alkollü kimselerin ancak refakatçi yani sorumlu kişiler eşliğinde ulaşım araçlarına binmeleri sağlanmalıdır. 

 

Keyif için alkol kullananların başkalarının keyfini kaçırmasına müsaade edilmemesi gerekmektedir.  

 

Konu iyi sarhoş kötü sarhoş şeklinde  tartışmaya yol açsa bile bile sonuç değişmeyecektir. 

 

Akıl ve irade eksikliği yaşanan bir noktada bütün sonuçlar sağlıksız çıkacağından hiçbir önerileri ciddiye alınmayacaktır. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.