• İHSANBAŞKAN

Samsun Müftüsü kadın erkek horona haram değil mi diyecekti?

SAMSUN HABER Haber Girişi : 01 Aralık 2014 12:08
Samsun Müftüsü kadın erkek horona  haram değil mi diyecekti?
Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ilk olarak 10 Ağustos'ta Trabzon Şalpazarı İlçesi'nde düzenlenen Sis Dağı Yayla Şenliği'ndeki açıklamalarıyla tartışılmaya başlandı.
SAMSUN MÜFTÜSÜNÜ HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSMADIĞI, GERÇEKLERİ SÖYLEDİĞİ İÇİN TEBRİK EDİYORUZ
HABERE YORUM
KADINLI-ERKEKLİ HORON  İSLAMA GÖRE HARAM İSLAMIN DIŞINDA NE HALT İŞLERSENİZ İŞLEYİN...
MÜFTÜ'NÜN SÖYLEDİĞİ DOĞRU  
           Önce bu hikayeyi oku sonra karar ver

      BU ÇEŞMEDEN MÜSLÜMANLAR İÇEMEZ

Vaktiyle uyanık bir müslüman, caminin önüne bir çeşme yaptırır. Çeşmenin üzerine de kocaman bir levha şeklinde; 'Bu çeşmeden müslümanların su içmesi haramdır' ibaresini yazdırıp astırır. 

Bu tuhaf olay önce kadıya sonra da padişaha kadar ulaşır. Adamı çağırırlar: 

"Sen caminin önüne çeşme yaptırmışşın. Bir de üzerine şöyle şöyle bir yazı yazdırmışşın. Seni bozguncu herif!" diye de adamcağıza çıkışırlar. 

Adam padişahın huzurunda: 

"Durun hele efendim, arz edeyim..." der, "bir de beni dinleyin. Ben bunu bir meseleyi anlatmak için yaptım. Bakın bugün cumartesidir, gidin havradan bir yahudi hahamını alıp getirin." 

Padişahın emriyle giderler, hahamı alıp getirirler. Bütün Yahudi cemaati, hahamın arkasından gelir: 

"Bu bizim din adamımızdır. Bize nasihat ediyor, vaaz veriyordu. Kanuna aykırı bir şey söylemedi ki, alıp buraya getirdiniz" derler. 

Çeşme yapan adam: "Bırakın gitsin" der. Bırakırlar Hahamı! 

Sonra adam: 

"Ertesi gün Pazar. Gidin kiliseden birde papazı alıp getirin" der, giderler papazı da getirirler. Ayni şekilde bütün hıristiyan cemaati papazla birlikte gelirler ve: 

"Bu bizim din adamımızdır. Bize vaaz ediyordu. Kanuna muhalif bir şey söylemedi, bırakın" derler. 

Çeşme yaptıran adam: "Bırakın gitsin" der. Ve sonra yine: 

"Bu gün de şehrin en büyük camisi olan şu çeşme yaptırdığım caminin hocasını vaaz ederken kürsüden indirip getirin" der. 

Giderler, hocayı kürsüden indirip getirirler. Bir de bakarlar ki, hoca iki polisin ortasında tek başına tıpış tıpış geliyor. Camide ise cemaat bir birbirleriyle homurdanıyorlar :

-Gördün mü?.. İşte böyle yaparlar!.. Senin ne işin var siyasette?.. Sen hoca adamsın!.. Kıyamet hocalardan kopacak!.. Ağzını tutsaydın!.. 

derlerken çeşmeyi yaptıran adamcağız: 

"Gördünüz mü? İşte ben bunu anlatmak istedim. Müslümanların bu halleriyle çeşmeden su içmeleri reva mıdır?"
 

            ŞİMDİ HABERE BAKABİLİRİZ

Taraf'ın haberine göre; Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ilk olarak 10 Ağustos'ta Trabzon Şalpazarı İlçesi'nde düzenlenen Sis Dağı Yayla Şenliği'ndeki açıklamalarıyla tartışılmaya başlandı. 

"KADINLI-ERKEKLİ HORON HARAMDIR"

Öztürk, kadınlı-erkekli horon oynamanın İslam'a göre haram olduğunu öne sürmüş ve kitleye "Eğlencelerimizi yapalım ama kadınlı-erkekli karışık yapmayalım" nasihatinde bulunmuştu. Müftü Öztürk, başta kadınlar olmak üzere büyük tepki çeken ikinci çıkışını 13 Ekim'de 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle müftülükte yapılan ve devlet protokolünün de hazır bulunduğu törende yapmıştı. Öztürk, '8 yaşındakinin zinasına karşı çıkmıyorsanız, 7 aylık bebeğe tecavüze karşı çıkmak timsahın gözyaşıdır' demişti.

AYRIMCILIKTAN SUÇ DUYURUSU

Müftünün bu sözlerinin cinsel ayrımcılık ve görevi kötüye kullanmak olduğunu savunan Samsun Halkevi yöneticileri savcılık ile Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunmuştu. Bu suç duyuruları, peş peşe sonuçsuz bırakıldı ve müftü korumaya alındı. Müftüye ilk destek kararı, 'kadınlı/erkekli horon oynamak haramdır' diye konuştuğu Trabzon Vakfıkebir Başsavcılığı'ndan geldi. Savcılık, müftünün Sis Dağı'ndaki tartışılan sözlerini düşünce ve kanaat özgürlüğü kapsamında gördüğü için cinsel ayrımcılık suçundan kovuşturmaya yer olmadığı kararını verdi. 3 Kasım'da savcılık kararından sonra müftüye ikinci destek Samsun Valiliği'nden geldi. Valilik, savcılık kararını da kullanarak Müftü hakkında soruşturma izni vermedi. Valilik savcılığa ek olarak 'kamu zararı yok' gerekçesini de kullandı. Şikâyetçiler, karara itiraz edecek

İŞTE O KONUŞMA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.