Prens Charles'ın taç giyme töreninde Kur'an okunmalı

DÜNYA Haber Girişi : 01 Aralık 2014 11:36
Prens Charles'ın taç giyme töreninde Kur'an okunmalı
İngiliz Piskopos, Lordlar Kamarası'nda tarihi bir çıkış yaptı. Kraliyet'in varisi 'Prens Charles'ın taç giyme töreninde Kur'an okunmalı' açıklaması yaptı. Kraliçe'nin adamları şaştı
 İngiltere'de, Eski Anglikan Kilisesi Piskoposu  Lord Harries, açıklamaları ile gündemi sarstı. Lord Harries geçtiğimiz hafta Lordlar Kamarası'nda konuşma yaptı. 
Ülkedeki Müslümanlar'ın toplum tarafından benimsendiklerini hissettirmek amacıyla taç giyme töreninin Kur'an okunarak başlaması gerektiğini söyledi. "İngiliz Kraliyeti'nin varisi Prens Charles'ın taç giyme töreninde Kur'an okunmalı. Bu Müslümanlar'ı içtenlikle kucaklayacak harika, yaratıcı bir uzlaşma davranışı" dedi. İşte Lord Harries'in Kraliçe tarafından atanan asilzadelerden oluşan bir kurumda böyle bir konuşma yapması gündeme bomba gibi düştü.Piskoposun açıklamaları Anglikan Kilisesi'nin kendi gelenekleri ve kurumları içerisinde güveni kaybettiği gerekçesiyle sert bir dille eleştirildi. Hıristiyan Enstitüsü Düşünce Kuruluşu'ndan Simon Calvert ise birçok insanın Hıristiyan bir törende Kur'an okunması fikrine şaşıracaklarını söyledi. 

İSLAM'IN İZİNDEN GİDİN
Lord 
Harries, tarihi bir çıkış yaptı. Prens Charles'ın açıklamaları ise hala akıllardaydı. Prens Charles, Arapça dersleri aldığını, 6 ay içinde Kur'an okuyabileceğini söylemişti. Charles 2001 yılında ise bir ilke imza atmış ve Ramazan Bayramı için sarayda Müslümanlar'a bir davet vermişti. "Sizler olmasaydınız bizler çok sıradan olurduk. Dünya İslam'ın izinden gitmeli" demişti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.