Samsun'da 18 Belediye Başkanından 12'si Atakum'da ikamet ediyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 25 Ekim 2023 00:43
Samsun'da 18 Belediye Başkanından 12'si Atakum'da ikamet ediyor
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin Samsun'da 12 belediye başkanının Atakum İlçesinde ikamet ettiğini açıklaması üzerine, yönettiği ilçede ikamet etmeyen 12 belediye başkanının kim olduğu merak konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yat limanının doldurulması ile ilgili imar plan değişikliğini içeren maddenin görüşüldüğü sırasında söz alan Atakum Belediye Başkanı Deveci, Büyükşehir ve 17 ilçe başkanı olan Samsun'da 12 belediye başkanının Atakum'da ikamet ettiğini açıkladı.

 

BAŞKANLARIN SÖYLEMİ BAŞKA EYLEMİ BAŞKA!
Deveci'nin mecliste açıkladığı 12 belediye başkanının Atakum'da ikamet ettiği iddialarına günlerdir hiç bir belediye başkanı ve siyasi parti temsilcisinin ses çıkarmadığı görüldü. Samsun'da belediye başkanları yönettikleri ilçenin cazibe merkezi olduğu ve yaşanabilir ilçe olduğu gibi söylemleri dillerinden düşürmezlerken, kendilerinin başka ilçede aileleriyle ikamet etmeleri skandal olarak yorumlandı.

 

NÜFUSA GÖRE BÜTÇE
Belediyeler nüfus oranına göre, İller Bankası'ndan kendilerine kaynak aktarılıyor. Belediyelerin en büyük gelirini İller Bankası'ndan gelen bu para oluşturuyor. Bir belediyenin nüfusu ne kadar büyürse, belediye bütçesi de o oranda artıyor. Bu nedenle her belediye başkanı yönettikleri ilçe nüfusunun artması için uğraş veriyor. Samsun'da 18 belediye başkanının daha fazla bütçeye sahip olmak için insanları yönettikleri ilçeye gelmeleri konusunda uğraş verirken, 12 belediye başkanının kendilerinin yönettikleri ilçede ikamet etmemeleri büyük bir skandal olduğu dile getiriliyor.

 

"GİTSİNLER ATAKUM'A ADAY OLSUNLAR"
Yönettikleri ilçelerde ikamet etmeyen 12 belediye başkanının kamuoyuna açıklanması ve ardından yaklaşan yerel seçimlerde yönettikleri belediye sınırlarında ikamet etmeyen belediye başkanlarının partileri tarafından tekrar aday gösterilmemesini isteyen vatandaşlar, "Yönettikleri ilçeyi yaşanır bulmayarak Atakum'da ikamet eden belediye başkanlarının işgal ettikleri koltuklardan kalkmalarını istiyoruz. Bizim için yaşamaya değer buldukları ilçe sınırlarını kendileri yaşanır bulmuyorlar mı? Yönettikleri ilçede ikamet etmeyen belediye başkanları ikamet ettikleri ilçenin belediye başkanlığına gidip aday olsunlar. Bu belediye başkanları kimler açıklanmasını istiyoruz" dedi.

 

KAYNAK: SAMSUN ETİK HABER

Haber: Berat GONCA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.