Prof. Dr. Sait Bilgiç kimdir?

SAMSUN HABER Haber Girişi : 07 Ağustos 2016 16:52
Prof. Dr. Sait Bilgiç kimdir?
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) rektörlük seçimlerinde rektörlüğe en yakın aday olarak sandıktan 2. çıkan Prof. Dr. Sait Bilgiç görülüyor.
 SAİT BİLGİÇ EN YAKIN ADAY

Nefesler tutuldu OMÜ Rektörlüğü için SAİT BİLGİÇ adı bekleniyor. 

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) rektörlük seçimlerinde rektörlüğe en yakın aday olarak sandıktan 2. çıkan Prof. Dr.  Sait Bilgiç görülüyor.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, 1987 yılında Anatomi doktorasını tamamlamıştır. 


1987 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Anabilim Dalında Uzman, 1988'de Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başlamış. 1989'da Doçent, 1997'de ise Profesör ünvanı kazanmıştır.


Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosu Üyeliği ile Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulunmuştur. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Müdürlüğünü yapmıştır.


On beşi yurt dışı olmak üzere 50 kadar makalesi ve bir kitabı bulunmaktadır. 2003-2004 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen YÖK Kanunu değişiklik çalışmaları için oluşturulan Danışma Kurulunda bulunmuştur. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu üye, başkan yardımcılığı ve başkanlık gibi görevler yapan Dr. Bilgiç, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bilgiç çevresinde sevilen sayılan kişilik ve idareciliği  ile tanınıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.