Kırcalı: Darbe girişimine kalkan olan Milletimizle iftihar ediyorum'

SAMSUN HABER Haber Girişi : 05 Ağustos 2016 14:31
Kırcalı: Darbe girişimine kalkan olan Milletimizle iftihar ediyorum'
AK Parti Samsun milletvekili Orhan Kırcalı, 15 Temmuz da FETÖ/PDY'nin haince ve kahpece yapılan darbe girişimine karşı hem meydanlarda halkla beraber oldu hem de kalleşçe bombalanan Gazi meclisimizde ki yasama faaliyetlerinde bulunmaya devam etti.
KIRCALI: MİLLETİMİZ KAHRAMANLIK DESTANI GÖSTERDİ

AK Parti Samsun milletvekili Orhan Kırcalı, 15 Temmuz da FETÖ/PDY'nin haince ve kahpece yapılan darbe girişimine karşı hem meydanlarda halkla beraber oldu hem de kalleşçe bombalanan Gazi meclisimizde ki yasama faaliyetlerinde bulunmaya devam etti.  Kırcalı darbe girişiminin duyulmasıyla anında AK Parti Bafra ilçe Başkanlığı binasına gelerek toplanan binlerce insanla beraber oldu. Toplanan demokrasi kahramanı binlerce insana seslendi. Kırcalı,  bu süreçte Samsun ve tüm ilçelerinde meydanlarda oldu. Meydanları dolduran binlerce insana her gece seslendi.

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı özetle şu açıklamalarda bulundu: 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimine karşı milletimiz, cumhurbaşkanımız, başbakanımız, seçilmiş hükümetimiz, vatanını, milletini seven her kurum ve ferdimiz hayatlarını feda ederek direniş göstermiştir. Milletimiz demokrasi ve millet iradesine sahip çıkarak bu ihaneti bertaraf etmiştir.  Bu direniş milletimizin dirilişi olmuş bu diriliş ile demokrasimiz ve Türkiye'miz kazanmıştır. Milletimiz "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" demiş ve bunu ispatlamıştır. Asil ve aziz milletimiz şahadeti göze alarak elinde uçak, tank, helikopter ve her türlü silah olan asker kılığına girmiş bu haşhaşileri rezil ve perişan etmiştir. 15 Temmuz kahraman şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizle iftihar ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir ihanet hareketi olan FETÖ/PDY' nin 15 Temmuz'da hedefi Türkiye Cumhuriyetini ele geçirmekti. Bir iç savaş çıkartarak Devletimizi ve milletimizi parçalamaktı. Bu vatan hainlerinin 15 Temmuz'da yerde tankları, gökyüzünde uçakları ve helikopterleri vardı. Ama unuttukları şey milletimizdi. Milletimizin imanıydı.  79 milyon olarak bir ve beraber olduk, şehit ve gazi olduk ve bunlardan korkmadık. Çünkü biz yalnız Allah'tan korkarız. Yüce Allah'ta milletimizledir. Buna inancımız tamdır. Milletimiz bu ihanete karşı her yerde kahramanlık gösterdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı açıklamalarına şöyle devam etti: Bundan sonrasında hızlı bir şekilde yaralarımız sarılacaktır. Hükümetimiz ilk olarak FETÖ/PDY hain silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak için  şehit ve gazilerimize tanınan bütün hakları tanımış ve tüm imkânları da seferber etmiştir. Ülkemiz 15 Temmuz'da bir faciadan dönmüştür. Demokrasimiz ipten alınmıştır. Bu ihanet girişiminin içinde yer alanlardan  ordumuz, polisimiz, devlet kurumlarımız ve sivil hayatın içine sızmış olanların temizlenmesi devam etmektedir. Bütün bu kirli yapıyı, bu terörist yapıyı kurumlarımızdan temizlemek zorundayız. Bunun için ne gerekiyorsa yapılıyor ve yapacağız.  Bunlar milletimizin parasıyla alınmış silahlarla milletimizi vurmuşlardır. Eğer temizleyemezsek bunun bedelini ülke ve millet olarak çok ağır öderiz.  Bu hain, bu cani tiplere, bu haşhaşilere milletimiz dik duruşuyla cevabını verdi. Bu dayanışmamız ve bu duruşumuz devam edecektir. Bunların devletimizi bölmelerine izin vermeyeceğiz.  Hepsi bağımsız Türk mahkemelerinin önüne çıkartılacak ve adaletin yerini bulması sağlanacaktır.

AK Parti Samsun milletvekili Av.Orhan Kırcalı açıklamalarını şöyle tamamladı: Demokrasimize sahip çıkan başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A, TBMM BaşkanımızİSMAİL KAHRAMAN'A, Başbakanımız BİNALİ YILDIRIM'A, Gazi Meclisimize, TBMM'de milletimizi temsil eden siyasi parti liderlerimize,  meclis dışındaki milli iradeye sahip çıkan tüm partilerimize, hükümetimize,  bakanlarımıza, ülkemizin, bayrağımızın ve milletimizin sonsuz sevdalısı tüm milletvekillerine, yine bu hain darbe girişimi karşısında vatanına, milletine bayrağına aşık olan, milli iradenin gücünü sonuna kadar koruyan Türk Silahlı kuvvetlerimize, Kahraman emniyet teşkilatımıza, valililerimize, kaymakamlarımıza sivil toplum kuruluşlarımıza,  oda ve derneklerimize, demokrasimize sahip çıkan başta yerel olmak üzere tüm yazılı ve görsel basınımıza,  darbelerden çok çekmiş bir millet olarak kendi iradesine sahip çıkma adına meydanlara çıkıp bu demokrasi mücadelesinde birlik ve beraberliğini ortaya koyan, demokrasi nöbeti tutan, büyük Türk milletinin hasletleri olarak cesaret feraset ve kahramanlıklar kahramanlığı ile bir destan yazan asil ve aziz milletimize çok teşekkür ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.