'15 Temmuz Demokrasi Parkı'na duygulandıran açılış

SAMSUN HABER Haber Girişi : 05 Ağustos 2016 14:13
'15 Temmuz Demokrasi Parkı'na duygulandıran açılış
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından yeniden düzenlenen ve '15 Temmuz Demokrasi Parkı' adı verilen park alanı ve anıtının açılışına katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından yeniden düzenlenen ve "15 Temmuz Demokrasi Parkı" adı verilen park alanı ve anıtının açılışına katıldı.

Yoğun katılımla parkın açılışı gerçekleştirilirken açılış töreninde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,15 Temmuz darbe girişiminde 239 şehit verildiğini hatırlatarak, "Çok kutsal olduğuna inandığım 15 Temmuz akşamı hayatını kaybetmiş 239 şehidimizin anısına yapılmış olan bu düzenlemenin ne kadar güzel, ne kadar isabetli olduğunu vurgulamak lazım. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Samsun'umuzda da birçok yerde şehitlerimiz adına ve demokrasi uğruna meydanlardan ayrılmayan halkımız adına anıtlar yapılıyor, parklara ve tesislere şehitlerimizin ismi veriliyor. Bu oldukça duygulandırıcı bir durumdur. 19 Mayıs Üniversitemize yakışan budur. Kısa sürede böylesi bir düzenleme yapılarak hayatını kaybetmiş kahramanlarımızın adının buraya verilmesi büyük bir anlam taşımaktadır" diye konuştu.

ANKETLERDEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLER PARKI ADI ÇIKTI

Öte yandan Atatürk Kültür Merkezi ve Panorama 1919 Müzesi arasındaki alanda bulunan park alanının isminin belirlenmesi için yapılan anketlerin sonuçlandığını da söyleyen Başkan Yılmaz, "Atatürk Kültür Merkezi ve Panorama 1919 Müzesi arasındaki 20 dönümlük alanda yaptığımız ve düzenleme çalışmalarında sona yaklaştığımız park alanının ismini 15 Temmuz şehitlerimizi anmak üzere halkımızın belirlemesi için bir anket çalışması yaptık. Cumhuriyet Meydanı'na kurduğumuz standta demokrasi nöbetine katılan binlerce vatandaşımızın görüşlerini aldık. Aynı zamanda sosyal medyada da anket çalışmalarını tamamladık. Ve sonuç olarak parkımızın adına halkımız karar verdi. On bine yakın katılımın olduğu ankette tartışmasız olarak 15 Temmuz Şehitler ismi çıktı. Bizde önümüzdeki günlerde 15 Temmuz Şehitleri adını verdiğimiz parkın açılışını yapacağız. Park alanında bir abide yaparak demokrasi şehitlerimizin adını yazacağız. İnsanlık tarihi boyunca kahramanlarımızın anısını orada yaşatacağız" dedi.

Kurdele kesiminin ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 239 şehidin resminin ve adının yer aldığı Demokrasi Şehitleri Anıtı önüne geçtiler. Fotoğrafları inceleyen Vali Şahin ve Başkan Yılmaz, duygu dolu anlar yaşadı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.