Neşet Abalıoğlu hayatını kaybetti

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Haziran 2023 13:40
Neşet Abalıoğlu hayatını kaybetti

Saz ve söz sanatçısı olan Neşet Abalıoğlu hayatını kaybetti. Ülke genelinde, İç Anadolu Bölgesi’nde ve Ereğli’de çok iyi tanınan, bilinen ve sevilen Neşet Abalıoğlu, katıldığı düğünlerde seslendirdiği bozlak ve türküleriyle ün salmıştı. Peki, Bozlak ustası Neşet Abalıoğlu neden öldü, kaç yaşında ve kimdir?

 

NEŞET ABALIOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

 

Neşet Abalıoğlu 1972 yılında Kırıkkale’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Kale İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Abalıoğlu’nun ağabeyi Kâmil Abalıoğlu’da çok sevilen bir halk müziği sanatçısı ve yapımcısıdır.

 

Neşet Abalıoğlu’nun Anlayan Hani, Köyüm, Yorma Beni, Dem Sürelim isimlerinde albüm çalışmaları bulunmaktadır.

 

NEŞET ABALIOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

 

Neşet Abalıoğlu geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata gözlerini kumdu.

 

NUR CAMİİNDEN KALDIRILACAK

Abalıoğlu, uzun yıllardır bozlak kültürünün yaşatılması amacıyla önemli başarılara imza atmıştı. Abalıoğlu'nun cenazesi 29 Haziren Perşembe günü namazına müteakip Nur Camiinden kaldırılacak. Abalıoğlu, 1972 yılında Kırıkkale'de doğdu. İlk ve orta öğretimini Kale İlköğretim Okulunda tamamladı. Ağabeyi Kamil Abalıoğlu çok sevilen bir halk müziği sanatçısı ve yapımcısıydı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.