NECATTİN DEMİRTAŞ AKS TV DE BELGELERLE KONUŞTU

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 06 Mart 2014 21:27
NECATTİN DEMİRTAŞ AKS TV DE BELGELERLE KONUŞTU
lkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AKS Tv'de yayınlanan Seçime Doğru programında, Gazeteci ?Yazar Osman Kara'nın sorularına cevap verdi. 5 yıldır bu ülkede farklı bir siyaset formatında hareket ettiğini söyleyen Demirtaş, Bizim mevcut bilg
BAŞKAN DEMİRTAŞ GÜNDEM YARATAN SORULARA CANLI YAYINDA İÇTENLİKLE CEVAP VERDİ.

-BORCA KARŞILIK HALKIMIZA HİZMET YAPTIK.

-HİZMET YAPTIĞIMA İNANMASAYDIM TEKRAR ADAY OLMAZDIM

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AKS Tv'de yayınlanan Seçime Doğru programında, Gazeteci ?Yazar Osman Kara'nın sorularına cevap verdi. 5 yıldır bu ülkede farklı bir siyaset formatında hareket ettiğini söyleyen Demirtaş, Bizim mevcut bilgileri gizlemek gibi bir derdimiz yok. Belediye başkan adaylarına da bu bilgileri de veririm diyen Başkan Demirtaş, "Eğer borcumuza karşılık halkımıza hizmet ve varlıklarımızda bir artış yaptığıma inanmasaydım ben bu seçime bile girmezdim."dedi.

Son günlerde iktidar partinin belediye başkan adayının Halk Ekmek Fabrikası, Belediyenin mevcut borcu, İşçi kıyımı,Hacizli araba ve Hastanebaşı Mahallesi  ile gündem gelen doğal gaz ithamlarının masaya yatırıldığı programda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,O bunu dedi,şu bunu dedi gibi sözlü tartışmalara fıtratımca girmek istemiyordum.Ancak bu ithamlara karşı cevap vermesek sorulan sorular kafada soru işareti olarak kalacak.Gerçeklerin ne olduğunu halkımız öğrenememiş olacak."dedi.

"BENİM ONURUM BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN DAHA ÖNEMLİ"

Ben belediye başkanı olmak için akılları çelen,yalan yanlış bilgileri veren bir insan olmadım.Bundan sonrada belediye başkanlığı uğruna da asla böyle işlere girmem diyen Demirtaş,"Açık yüreklilikle ortada ne varsa onu dile getirmeye çalıştım.Verdiğimiz rakamlar kesin olan resmi rakamlardır.Artık bundan sonrasında geçmişin kavgasını yapmak yerine geleceğe planlamasını yaparak olayları halkımızın sağ duyusuna bırakıyorum.Bizim onurumuz belediye başkanlığında daha önemli.Ben olaylara öyle bakıyorum."dedi.

"TAPUSUDA TESİSİN KENDİSİDE BELEDİYENİN"

Halk Ekmeğin mülkiyetini de soran Kara'ya bu konuda bilgi kirliliği var diyen Demirtaş,Biz burayı yap işlet-devret modeli ile yaptık.Önce yapacak,20 yıl işletecek, sonra bize devir edecek.Artık bu yersiz eleştirilerin doğru olmadığını ispat etmek için devletin tapusunu dahi getirmek zorunda kalıyoruz.

"HALKIMIZIN PARASINI HAR VURUP HARMAN SAVURMADIK"

Bir önceki dönem mevcut belediye başkanın görevi 26 Milyon TL borçla bıraktığını, şuan 98 Milyon TL olan belediyenin borcunu açıklarmısınız? diyen Osman Karaya cevap veren Başkan Demirtaş,"Sayın Erdoğan Bey kendi ilkadım belde belediyesinin borçlarından bahsediyor. Ben ise İlkadım,Gazi,Yeşilkent belde belediyelerinin bileşkesinde oluşan İlkadım ilçe Belediye Başkanıyım.Ben borçtan bahsederken sadece İlkadım değil bu 3'lü bileşkenin borcundan bahsetmem gerekiyor.Bizden önceki dönemdeki net varlık 24 Milyon TL,iken şu anki net varlıklar ise 72 Milyon TL.Kıyaslama yaparsak varlıklarımız 3 kat artmış. 98 Milyon TL borcumuz var ama bu borçlanmanın karşılığında net varlıklarımızda bir artış var.Halkımızın parasını har vurup harman savurmamışız."dedi.

"HACİZLİ OLMAYAN MAKİNE PARKI İLE HİZMET VERİYORUZ"

Trafik Tescil Müdürlüğünde alınan evraka göre bir önceki mevcut yönetim zamanında sadece makam aracı değil belediye'ye ait 26 aracın hacizli olduğuna dair resmi belgeyi canlı-yayında program sunucusu Osman Kara'ya gösteren Demirtaş, 2009 yılında İlkadım Belediyesi Başkanlığı adına kayıtlı bulunan 55 AE 006 plakalı makam aracının hak mahrumiyetini 2. İcra Müdürlüğü'nün 5161,4234,1793 sayılı evraklarına göre 2008 yılında 1 2009 yılında 2 defa haciz konulduğu görüyoruz. Şuan bizden önceki dönemde bulunan 90 aracın yanı sıra bizim bu dönemde aldığımız 90 yeni aracımızın hiç birinde haciz yoktur."dedi.

"BİZ ÇALIŞANLARIMIZLA BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

Osman Kara Başkan Demirtaş'a Rakipleriniz işçi kıyımı yaparak belediye çalışanları başka yerlere gönderdiğinizi söylüyor bu doğrumudur? Sorusuna, Biz göreve geldiğimiz zaman hiçbir personelimizin ekmeği ile oynamadık diyen Başkan Demirtaş," 6111 sayılı yasa ile birleşen belediyelerde norm kadro fazlası olan personelinin diğer kamu kurumlarına görevlendirilmesini yaptık. Gönderdiğimiz personelimizin yüzde 99 memnun bu görevlendirmeden. Bizzat bana telefon açarak teşekkür edenlerde var. Memnun olmayanlar ise sağda solda kaçıp, köşelerde yatıp, hizmet üretmeyen insanlar. Biz personelimiz ile birlikte büyük bir aileyiz.Bunu da işçi kıyımı olarak yansıtan, halkımızın kafasını karıştıranlara ben inanıyorum en güzel cevabı yine halkımız verecektir. "dedi.

"HALKIMIZI SON KEZ BİLGİLENDİRİYORUM"

Ben 5 yıldır bu ülkede farklı bir siyaset formatında hareket eden, söylediğini duyan, kendine güven terkip etmiş, siyaset arenasında belediye başkanlığı olmazsa olmazı olmayan, insan ve duruş olarak, şeref ve haysiyeti ile yaşadığına inan bir insan olarak bundan sonra bilgi kirliliğini önlemek adına son kez halkımızı bilgilendiriyorum diyerek sözlerine söz noktayı koyan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Bu seçim maratonda yarışacak tüm başkan adaylarına başarılar diliyorum. "dedi.

Etiketler : ilkadım
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.