• İHSANBAŞKAN

Musa Uzunkaya'nın kaleminden Çanakkale Zaferi

TARİH Haber Girişi : 18 Mart 2017 12:37
Musa Uzunkaya'nın kaleminden Çanakkale Zaferi
Şair Yazar Hatip ve Eski Milletvekili Musa Uzunkaya 102. yılında Çanakkale Zaferini kaleme aldığı yazıyı yayınlıyoruz.
 Şair -Yazar -Hatip ve  Eski Milletvekili Musa Uzunkaya 102. yılında Çanakkale Zaferini kaleme aldığı yazıyı yayınlıyoruz. 

Bugün 18- Mart- 2017. Çanakkale Deniz Zaferimizin 102. Sene-i devriyesi.
Diğer bir ifadeyle, büyük bir kesimi tıbbiye ve üniversiteli, yani Osmanlının en münevver kesimi olmak üzere takribi; 250.000 insanımızı şehit vererek, tarihin görmediği çapta silah, mühimmat ve askeri teknoloji açısından kıyası gayr-i kabil, biri bütün batılı ehl-i salip dediğimiz düvel-i muazzamanın ( büyük itilaf devletleri)nin tattığı mağlübiyet,, diğeri de balkan ve ortadoğu coğrafyası dahil, islam topraklarının vatan ve iman aşkıyla bir araya gelmiş kınalı kuzularının yazdığı destan!...


Düşman cephesinde ogün bugün adavet ve hıyaneti noktasında değişen hiç bir şey yok.


Ancak İslam coğrafyası için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Dağılmış, dağıtılmış, LORD GLATSİTON'un işaret edip, hedef gösterdiği gibi KUR'AN'ı, mukaddes değerleri hükmü itibarıyla ellerinden alınmış, her biri birbirine düşman onlarca parçalara bölünmüş, bugün de yeni ve daha rahat yutulabilir parçalara ayrılmak için her gün tonlarca bombanın başına yağdırılıp, yüzlerce insanın şehit edildiği, bu coğrafyaya, yeniden ayağa kalkması için hamle yapabilecek tek devlet olan TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin hedef seçildiği bir harb-i umumiyi yaşıyoruz.
Bugünki öyle büyük bir felaket ki, kurtuluşun kendinden umulduğu topraklardan asrın büyük hainleri devşirilebiliyor, din ve mukaddesat kullanılarak milletin mukaddesleri hedef alınıp yerle bir edilmek isteniyor.


Dahası, bu ülkenin insanları düşman ile aynı hedefe koşmak için adeta yarış halinde mücadeleye devam ediyor. 


Mesela bakınız batı ülkeleri Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Avusturya ve aklınıza gelebilecek sayısız ülke, Türkiye'nin sistem değişikliğine geçmemesi için sözümona HAYIR yarışında atıyla itiyle, insanıyla, medya ve teknolojisinin tüm imkanlarıyla mücadele ederken, aynı safta yer tutmuş insanımız ne büyük bir gafletin içerisinde olduğundan bi haber, aynı değirmene su taşıyor ki, dönen çarklar ve fırıldaklar başımızı daha hızlı bir şekilde öğütsün!..


Allah, 102. Sene-i devriyesini idrak ettiğimiz, Çanakkale boğazına dünyanın en büyük köprüsünün temelini atacağımız bu günde yeniden o iman ve izan köprüsünün kalplerimizde bir daha ayrılmamak üzere tesis ve inşasını ihsan eylesin.
Günümüz ve zaferimiz mübarek, tüm şehitlerimiz de garik-i rahmet olsun inşallah!..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.