İşadamı H.Avni Asal; 'Şehit ve Gazilerimize vefa borcumuz var'

SAMSUN HABER Haber Girişi : 18 Mart 2017 00:27
 İşadamı H.Avni Asal; 'Şehit ve Gazilerimize vefa borcumuz var'
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 18 Mart Çanakkale Şehitler Haftası nedeniyle Milli Mücadele Kahramanı Dağköylü Fatma Çavuş'un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköyde bulunan kabrini ziyaret etti.
 Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 18 Mart Çanakkale Şehitler Haftası nedeniyle Milli Mücadele Kahramanı Dağköylü Fatma Çavuş'un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköyde bulunan kabrini ziyaret etti.


Ziyarette Dağköylü İşadamı H. Avni Asal 'a Milli Mücadele Kahramanı Dağköylü Fatma Çavuş'la birlikte  Milli Mücadele yıllarında Samsun ve Dağköy'de verilen mücadeleyi kaleme aldığı kitabı  hediye etti. Seven ayrıca H. Avni Asal 'a    yaptığı yatırım ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
 
İşadamı H. Avni Asal'ın babası Ali Asal (Rumi.1317-M.1983) çetelerin Dağköye yaptığı baskın sırasında çetebaşını vurarak öldürmüş böylece çetelerin direncini kırmıştı. 

H. Avni Asal Milli Mücadele Kahramanı Dağköylü Fatma Çavuşun hayatı ile birlikte Milli Mücadele yıllarında Dağköyün kaleme alındığı kitabı beğendiğini söyleyerek yaptığı çalışmadan dolayı Arş. Yazar Ahmet Seven'e teşekkür etti.

 
Daha sonra H. Avni Asal ve Arş. Yazar Ahmet Seven 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kabirlerini birlikte ziyaret ederek Fatma Çavuş (Yalçın) ve Ali Asal'ın ruhlarına dua ettiler.

H. Avni Asal "Çanakkala Zaferimizin 92. yılını  Rahmet Şükran ve minnetle kutluyorum. Milletçe Şehitlerimiz, Gazilerimiz ve kahramanlarımıza vefa borcucumuz vardır. Onlar için ne yapsak azdır. Onları unutmayacak ve unutturmayacağız. Aziz hatıralarını yaşatmak için elimizden geleni yapma gayreti içerisinde olacağız" dedi.
 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.