Mısır'daki idamlara sert tepki 'Beni'de idam edin 189 olsun'

DÜNYA Haber Girişi : 06 Aralık 2014 12:00
Mısır'daki idamlara sert tepki 'Beni'de idam edin 189 olsun'
Mısır'da 2013'te başkent Kahire yakınlarındaki bir polis karakoluna düzenlenen saldırı nedeniyle yasaklanan Müslüman Kardeşler hareketine üye 188 kişiye idam cezası verildi
 MISIR'DAKİ İDAM KARARLARINA TEPKİ GÖSTERENLERİN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
BENİ DE YAZIN 189 OLSUN!
DİYEREK DUYGULARINI DİLE GETİRİYORLAR

Mısır'da 2013'te başkent Kahire yakınlarındaki bir polis karakoluna düzenlenen saldırı nedeniyle yasaklanan Müslüman Kardeşler hareketine üye 188 kişiye idam cezası verildi.

KENDİ SUÇLARINI MÜSLÜMANLARA ATIYORLAR

Karakol saldırısı güvenlik güçlerinin Müslüman Kardeşler destekçilerinin protesto kampını dağıtmak için yüzlerce kişiyi öldürdüğü gün yaşanmıştı.

Mısır, askeri darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçilerine yaptığı baskı nedeniyle sert eleştiriler alıyor.

Mahkemeler yüzlerce kişiye idam cezası verdi ama henüz bu cezaların hiç biri infaz edilmedi.

Bu son idam cezalarının kesinleşmesi için ülkenin en büyük dini otoritesi olan Büyük Müftü'nün onayından geçmesi gerekiyor.

Kesin kararın temyiz yolu açık olmak üzere 24 Ocak'ta açıklanabileceği belirtiliyor.

İdam cezası alanların 144'ü hapiste tutulurken, geriye kalanlar gıyabında cezalandırıldı.

BU DAVA YERYÜZÜ MÜSLÜMANLARININ DAVASIDIR...
BU ACI HEPİMİZİNDİR...
ASIL İMTİHANI VERECEK OLANLAR ONLARIN YANI SIRA BİZLERİZ...

Mısır'daki idamlara dikkat çekerek bu vahşeti ve Müslümanlara yapılan çağ dışı haksızlığı sindiremediklerini söyleyen vatandaşlar "BENİ DE YAZIN 189 OLSUN" sloganıyla tepkilerini dile getiriyorlar. 

SAMSUN'DAN DA TEPKİ VAR

SAMSUN'LU AYDIN KESMEN "BENİ DE YAZIN 189 OLSUN" DİYEREK TEPKİSİNİ DİLE GETİRDİ.

AK Parti İlkadım Gençlik kolları üyesi Aydın Kesmen Mısır'da verilen idam cezaları aslında yalnız Mısır'ı ilgilendirmemeli, bütün dünya Müslümanlarına tehdit olarak görülmelidir. Müslümanların bu olaylara nasıl bir tepki vereceklerini ölçüyorlar. sessiz kalınmamasını ifade ederek samimi söylüyorum; Oradaki müslümanl kardeşlerimle ipe gitmeye hazırım. beni de yazsınlar 188 rakamı 189 olsun" dedi. 

Aydın Kesmen gibi dünyanın gözü önünde Müslümanlara karşı yapılan vahşete tepki gösterenlerin sayısı her geçen gün arttığı görülüyor. 

Daha önceki olaylarda da Samsunda tepki gösterilmiş yürüyüş düzenlenerek dikkat çekilmişti. 

KARDEŞİM SEN ÖZGÜRSÜN VİDEO İZLE

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.