• İHSANBAŞKAN

Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) yeni yerinde

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 05 Aralık 2014 10:55
Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) yeni yerinde
Samsun'da 2010 yılında kurulan Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) yeni binasında hizmet vermeye başladı.
KADEF YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINDI
SAMSUN BÜLTEN-ÖZEL HABER
2010 yılında  kurulan Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) yeni binasında hizmet vermeye başladı.
Demirciler yokuşunda bulunan Vakıflar İşhanı 4. katına taşınan Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) bundan böyle hizmetlerini buradan yürütecek.
Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz : "Her geçen gün artarak büyüyen ve hizmet çıtasını yükselten federasyonumuza üye derneklerimizle yeni binamızda daha rahat bir çalışma ortamı oluşturduk. Bundan böyle daha verimli çalışmalarla  Samsunumuza güzel hizmetler  geliştirme gayreti içerisinde Samsunun en büyük  Sivil Toplum Kuruluşu olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışacağız. Vizyon ve misyonumuzla alanımızda marka olma düşüncesi taşıyoruz. Bundan sonra da Samsunun gelişimi ile ilgili olarak taşın altına elimizi koymaya devam edeceğiz. Bünyemizde  50 derneğimiz yer almaktadır. Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacaktır" diyerek konuştu.
Oldukça geniş ve rahat bir ortamda hizmet verecek olan Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF)'in yeni çalışma binası ziyaretçi akınına uğradığı görülüyor.
Yeni dernek binasının önümüzdeki günlerde açılışının yapılması bekleniyor.
Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Genel Bbaşkanı
Op.Dr. Yılmaz KARAGÖZ'ün KADEF'i tanımlayan bir yazısı

Değerli hemşehrilerim,

Kavak Dernekler Federasyon Başkanı olarak öncelikle hepinizi saygı ve sevgi ile kucaklıyorum.

Hemşehri olmak; memleketi, kültürü, atasının babasının toprağı aynı olmaktır. Hemşehri olmak en kapsayıcı hayallerini hep birlikte babanın atanın toprağı olan memleket ile ilişkinlendirmektir.

Kim olursan ol, mevkin, işin,sosyal, ekonomik konumun ne olursa olsun hemşeri olmak apayrı bir lükstür. Seni alıp öyle bir yere götürür ki dünyanın hiçbir maddi zenginliğiyle ölçemezsiniz.

Bizler Samsun'un sosyal, kültürel, ekonomik yaşamında önemli bir hemşehri gurubunu teşkil etmekteyiz. Sadece Samsun'da yaklaşık 150 bin civarında Kavaklı yaşamaktadır. Samsun'da hemen hemen her meslek grubunda  her  kademede  hemşehrimiz  bulunmaktadır.

Ve bu her kademe ve meslek grubundaki insanlarımız Samsun'un kozmopolit yapısı içinde birbirlerini kaybetmemek, gelenek ve göreneklerini yaşatmak, yardımlaşmak ve dayanışmak için sayısız dernekler kurmuştur.

Kavaklıların birlikteliğini sağlama yolunda atılmış önemli adım olan bu dernekler bir ideal oluşturmuştur. KAVAK DERNEKLER FEDERASYONU (KADEF) bu ideal için yola çıkmıştır. Bu ideali en iyi formüle eden ifade ise birlik ve beraberliktir. Bir başka ifadeyle, Federasyonumuzun amacı tüm Kavaklılar derneklerini biraraya getirerek Kavaklılar arasında birlik ve beraberliği sağlanmak ve güçlendirmektir.

KADEF'in dağınık bir biçimde kurulmuş köy, belde ve ilçe derneklerini bir araya getirmek doğrultusunda yaptığı çalışmalar kısa sürede meyvesini vermiş, diğer ilçelere örnek teşkil eden bir yapılanma ile Kavaklıları bir araya getirmeyi başarmıştır. Şunu gayet iyi bilmenizi istiyorum ki, bu önemli bir güçtür. Bizler bu gücü hemşehrilerimiz lehine kullanmak için gereken her türlü girişimi yapmakta kararlıyız.

Federasyonumuzun her anlamda çağı yakalaması, kurumsallaşması, gücü oranında söz ve itibar sahibi bir kurum olması için gereken tüm çalışmaları ve adımları atıyoruz. Büyümek ve gelişmek Samsun ve Kavak ilçemize daha fazla fayda ve katkı anlamına gelecektir. Bunun için son derece ciddi adımlar atılmıştır. 

Geçmişi gözünüzde canlandırdığınızda, daha önce nerede olduğumuzu ve ne kadar yol kat ettiğinizi daha rahat görebiliriz. Türkiye'nin her yerinde artık Kavak ilçemiz konuşulmaya başlanmıştır. Bizim birlik ve beraberliğimiz diğer hemşehri gruplarına da ilham kaynağı olmaktadır. Biz geleceğimiz ile ilgili büyük düşünmekten korkmuyoruz. Siz de gözlerinizi kapatın ve Kavak insanını gelecekte ne yapıyor olarak görmek istiyorsanız, onu yaparken canlandırın. İşte bu hayaller hedef olduğunda başarı da beraberinde gelir. Bizler hayallerimizi hedef yaptık. Kavak insanını en iyi yere getirmek gibi kendimize bir hedef oluşturduk. Hep birlikte bu hedef için çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, hedef kendisi ile birlikte çalışanları başarıya götürür ve yanında meyvesi olan mutluluğu beraberinde sunar. 

Sizlere hizmet etmek ve sizlerin sorunlarını ve sevinçlerini paylaşmak, insanlarımızın birbirinden haberdar olmasını ve toplum içindeki sosyokültürel, sosyoekonomik konumlarını arttırmak istiyoruz. Bütün bunları yaparken sizlerden isteğimiz ise bu birlik ve beraberliğe 'Ben' değil 'Biz' diyerek katkı sağlamanız. Kavaklı insanının bir olduğunda birlik olduğunda başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Birlikte hareket edelim. Güçlerimizi birleştirelim ve Kavak insanını olması gereken hak ettiği yere getirelim. Dürüstlük, çalışkanlık, güzel ahlak gibi birçok hasleti bünyesinde barındıran Kavak insanı her türlü güzelliği, her türlü başarıyı hak ediyor. 

Tüm kavaklı hemşehrilerime sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.