MAKSATLARI ORTALIĞI KARIŞTIRMAK GÜVENİ YOK ETMEK

SİYASET Haber Girişi : 19 Mayıs 2014 11:32
MAKSATLARI ORTALIĞI KARIŞTIRMAK GÜVENİ YOK ETMEK
CHP Milletvekili Şafak Pavey de Soma'daki maden faciasının ardından kaleme aldığı yazıda, kendisi dahil tüm milletvekillerine istifa çağrısı yapmıştı.
CHP'de Soma İçin Toplu İstifalar Yaşanabilir, Türkiye'yi yasa boğan maden faciasının ardından siyasette de hareketli günler yaşanmaya başladı. 301 işçinin yaşamını yitirdiği olayda özellikle CHP kanadından hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan isimler oldu.

CHP'DE TOPLU İSTİFA İDDİASI

Bu isimlerden biri de CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz... Akkiraz dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa dilekçesini sunduğunu açıkladı. Ankara kulislerine bomba gibi düşen bu açıklama sonrası CHP'de toplu istifalar yaşanabilir yorumları yapılmaya başlandı.

İLK ÇAĞRI ŞAFAK PAVEY'DEN GELDİ

CHP Milletvekili Şafak Pavey de Soma'daki maden faciasının ardından kaleme aldığı yazıda, kendisi dahil tüm milletvekillerine istifa çağrısı yapmıştı. Pavey, "Ne siz başbakan, ne bakanlarınız bakan, ne ben milletvekili olmayı hak etmiyoruz, birlikte etmiyoruz? Zerrece etmiyoruz? Gelin birlikte utanalım ve birlikte istifa edelim. Belki bu toplumun kaderini değiştiririz aradan çekilirsek?" ifadesini kullanmıştı.

KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMA

CHP'li Akkiraz Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Perşembe günü saat 17.00 de vekillikten istifa dilekçemle Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Soma faciası sonrası istifa etmeliyiz dedim. Genel başkanımız konunun şu anda çok taze olduğunu gerekirse istifa kurumunun da önemli bir seçenek olduğunu belirtti. Bugün bazı arkadaşlarımında bu yönde çağrıları olduğunu duydum.Buna sevindim. Soma'nın siyasi sorumluluğunu alamayan iktidara karşı birleşmeli. İktidarın koltuk aşkına,siyasi sorumluluk almama çabasına karşılık somada yitirdiğimiz canların yanında olmak için koltuğa ihtiyacımız yok."

Etiketler : CHP
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.