• İHSANBAŞKAN

MEMUR SEN HEYETİ SOMADA ACILI AİLELERLE BULUŞTU

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mayıs 2014 23:44
MEMUR SEN HEYETİ SOMADA ACILI AİLELERLE BULUŞTU
İncelemelerde bulunmak üzere 4 gün önce Soma'ya giden Memur-Sen heyeti çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor.

İncelemelerde bulunmak üzere 4 gün önce Soma'ya giden Memur-Sen heyeti çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor.

Olayın olduğu gün acıları paylaşmak ve incelemelerde bulunmak üzere Soma'ya intikal eden Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir ve Kadınlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Emine Akgün, hayatını kaybeden ailelere de taziye ziyareti gerçekleştirdi.

17052014-2

 Yapılan çalışmaları da yakından takip eden ve Memur-Sen teşkilatları ile destek veren ekip adına konuşan Günay Kaya, "Böyle bir günde Somalı kardeşlerimizi yalnız bırakmak olmazdı.  Geldik acıları paylaştık, yaraları sarmak için mücadele ettik. Şimdi kapsamlı bir rapor hazırlayarak, bundan sonra yapılması gerekenler için ivedi yol haritası belirleyeceğiz" dedi.

 YARALARI SARMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Arama-Kurtarma çalışmalarının ilk günden bu yana aralıksız olarak devam ettiğini belirten Kaya, "Herkes seferber oldu. Sadece AFAD yetkilileri değil olay yerine ulaşan herkes gönüllü bir şekilde çalışmalar yaptı.  Acımız çok büyük. Bu acının da inşallah üstesinden geleceğiz. Memur-Sen olarak, benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacağız. Yaraların sarılması için de üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz" diye konuştu.

 

17052014-3

 BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

Bir takım çevrelerin ortak acılar üzerinden gerilim arayışı içerisinde olduğunu belirten Kaya, "En acı olan da bu. Şimdi birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik günü. Böyle bir günde gerilim arayışı içerisinde olanların davranışlarını kabul etmiyoruz. Herkesi sağduyulu davranmaya, yaşanan olaylardan ders çıkartmaya davet ediyoruz. Elbette ihmali olanlar cezalandırılmalı. Sonuna kadar üzerine gidilmeli. Ancak yaramız kanarken kaos arayışı içerisinde olmak Somalı kardeşlerimizin yarasını sarmaz aksine daha büyük yaralar açar" dedi.

17052014-4

 YAŞANAN SON FELAKET OLSUN!

Sadece kazalar olduğunda hassasiyet gösterilmemesi gerektiğini vurgulayan Kaya, "Yeni bir iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturmak zorundayız. Gerekli ve yeterli önlemlerin alınması için ciddi mücadeleler vermek durumdayız. Hukuk devletinin gereği olarak olayla ilgili sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşların üstüne düşeni yerine getirmelerini bekliyoruz. İş sağlığı ve güvenliği denetimleri sonucu ortaya çıkan raporlar mutlaka dikkate alınmalıdır. İnşallah bu ülkemizin yaşadığı son felaket olsun" şeklinde konuştu.

17052014-5

 

17052014-6

Etiketler : MEMUR SEN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.