KUNDUZ’DA BİR YAYLA GÜNÜ…
İBRAHİM ÇALIŞKAN
Vezirköprü Belediyemiz tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kunduz Yağlı Güreşleri ve Yayla Festivali’ne bu yıl da arkadaşlarımızla birlikte katılmanın mutluluğunu yaşadık.
Bir taraftan pikniğimizi yaptık, semaverimizi yakıp çayımızı yudumlarken diğer taraftan festival alanını gezdik. En güzeli de uzun zamandır görmediğimiz eş, dost ve arkadaşlarımızla karşılaşmak oldu. Kimiyle ayaküstü birkaç kelime ettik, kimiyle çay içip eski günleri yad ettik. Kunduz’un en güzel taraflarından biri de sanırım bu… İnsanları bir araya getiriyor, eski dostlukları yeniden canlandırıyor.
Bu yıl festival alanına geldiğimizde önceki yıllara göre daha tertipli ve düzenli bir ortam gördük. Özellikle alana ulaşıncaya kadar yapılan asfalt çalışmaları gerçekten takdire değerdi. Yolların güzel olması, ulaşımı da oldukça rahatlatmış.
İnsanların davranışlarında da önceki yıllara göre olumlu bir değişiklik olduğunu söylemek mümkün. Çöp konusunda daha dikkatli davranılması, ateş yakma kurallarına uyulması ve genel olarak çevreye karşı daha duyarlı olunması sevindiriciydi.
Her yıl olduğu gibi çeşmelerin önünde yine uzun kuyruklar vardı. Ama o kuyrukların bile ayrı bir güzelliği oluyor. İnsanlar beklerken birbirleriyle tanışıyor, sohbet ediyor; bazen hiç tanımadığınız biriyle birkaç dakikalık sohbetten güzel bir dostluk doğabiliyor.
Tabii her güzel organizasyonda olduğu gibi bazı aksaklıklar da vardı.
Bunların başında otopark meselesi geliyor. Görevliler ellerinden gelen gayreti göstermesine rağmen bazı vatandaşlarımız araçlarını gelişi güzel park etmeyi başardı. Özellikle güreş alanının çevresinde ve insanların yürüyerek gezdiği yerlere park edilen araçlar hem görüntü kirliliğine neden oldu hem de yayaların geçişini zorlaştırdı. Belki gelecek yıllarda bu konuda daha sıkı bir düzenleme yapılabilir ve belirli alanların tamamen araç trafiğine kapatılması düşünülebilir.
Tuvaletlerin ise önceki yıllara göre daha temiz ve düzenli olduğunu gördük. Bu konuda emeği geçen belediye çalışanlarına da teşekkür etmek gerekir. Zaten festival boyunca görev yapan belediye personelinin büyük bir özveriyle çalıştığı açıkça görülüyordu.
Güvenlik konusunda emniyet mensuplarımızın daha dikkatli ve tedbirli olması, 112 sağlık ekiplerinin hazır beklemesi, orman teşkilatımızdaki görevli kardeşlerimizin de yangın konusunda tedbirli davranması insana ayrıca güven veriyordu.
Kısacası; birkaç küçük aksaklık dışında Kunduz Yağlı Güreşleri ve Yayla Festivali gerçekten güzel bir gün yaşamamıza vesile oldu.
Pikniğimizi yaptık, doğanın tadını çıkardık, güreşleri izledik, dostlarımızla hasret giderdik, bol bol sohbet ettik.
Belki bazı eksikler vardı ama önemli olan her yıl daha iyisini yapmaya çalışmak. Eminim ki gelecek yıllarda bu eksikler de giderilecek, Kunduz Festivali çok daha düzenli, çok daha güzel ve çok daha kalabalık günlere ev sahipliği yapacaktır.
Bugünden geriye ise güzel bir yayla havası, dostlarla edilen sohbetler, semaver çayının sıcaklığı ve Kunduz’un eşsiz doğasında geçirilmiş güzel bir gün kaldı.
Emeği geçen herkese teşekkürler. Nice güzel Kunduz günlerinde, yine dostlarla, yine aynı sofralarda buluşmak dileğiyle…


