• İHSANBAŞKAN

Kavak'taYaşar DOĞU'nun hayatı konulu konferans verildi

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 09 Ocak 2016 23:17
Kavak'taYaşar DOĞU'nun hayatı konulu konferans verildi
Kavak Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu tarafından Türk güreşinin medarı iftiharı, sırtı yere gelmeyen Cihan Pehlivanı Yaşar DOĞU' nun vefatının 55. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programı vesilesiyle düzenlenen konferansa yoğun katılım o
YAŞAR DOĞU'NUN İZİNDE...
TÜRKİYE KONFERANSLARI YAŞAR DOĞU'NUN DOĞDUĞU KAVAK'TAN BAŞLADI...

Kavak Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu tarafından Türk güreşinin medarı iftiharı, sırtı yere gelmeyen Cihan Pehlivanı Yaşar DOĞU' nun vefatının 55. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programı vesilesiyle düzenlenen konferansa yoğun katılım oldu.

Konferans öncesi   Asarcık Kaymakamı ve Kavak Kaymakam Vekili Hüseyin Tutuş, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 22. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz ve  Yaşar Doğu'nun Oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu'da birer selamlama konuşması yaptılar.  

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Araştırmacı -Yazar Ahmet SEVEN'in sunduğu konferansta tüm yönleriyle Yaşar DOĞU'nun hayatı anlatıldı.
Seven Yaşar Doğu başarılı bir sporcu olmasının yanısıra her kesimin kendisine  rol model alabileceği örnek bir insandır dedi.  

Seven Yaşar Doğu'nun "Bugüne kadar yüzlerce güreş yaptım. Ve bir o kadar güreşçi ile karşılaştım. Tek derdim rakiplerimi mağlup ederek Milletime şampiyonluklar hediye edip yüzünü güldürmek, Şanlı Bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı okutmak olmuştur" Sözünü de hatırlatarak onu anlamak milli bir görevdir diyerek konuşmasını sürdürdü. 

Kavak Halk Eğitim Konferans Salonununda gerçekleşen konferansa Yaşar Doğu'nun Oğlu Prf. Dr. Gazanfer Doğu, Asarcık Kaymakamı ve Kavak Kaymakam vekili Hüseyin Tutuş, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 22. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Başkanı İbrahim Güven, İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tunsel Aslankoç, Belediye Meclis Üyeleri, Emirli Yaşar Doğu Derneği Başkanı Naci Cingöz, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi Öğrencileri  ve çok sayıda davetli katıldı.  

Konferans öncesi İlçedeki tarihi Yörgüç Paşa Camiinde Yaşar Doğu adına mevlid okutuldu. 

Konferansta ayrıca Yaşar Doğu Fotoğraf sergisi açıldı. Yazar Ahmet Seven'in yayınladığı Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu isimli kitabının da tanıtımı yapıldı. 

Araştırmacı -Yazar Ahmet Seven "Yaşar Doğu'nun İzinde' başlığı altında seri konferanslara devam edeceklerini ve büyük şampiyonun hayatını anlatacaklarını söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.