Yaşar Doğu vefatının 55. yıldönümünde kabri başında anıldı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 08 Ocak 2016 21:33
Yaşar Doğu vefatının 55. yıldönümünde kabri başında anıldı
Ata sporumuzun efsane ismi Yaşar Doğu, 55. vefat yıldönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Ata sporumuzun efsane ismi Yaşar Doğu, 55. vefat yıldönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu, Ata sporumuzun efsane güreşçisi Yaşar Doğu, vefatının 55. yılında kabri başında anıldı. Ankara Cebeci Şehitliği, aile mezarlığında düzenlenen anma törenine Olimpiyat Şampiyonu Ahmet Ayık, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Spor Bakanlığını temsilen Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altınsoy, Doğu'nun oğlu Muzaffer Doğu, Samsun Yaşar Doğu Kavak Güreş Eğitim Merkezi çalışanları, aile yakınları, güreş severler ve Yaşar Doğu'nun doğduğu köyün muhtarı Mustafa Geçim katıldı.

AHMET AYIK: "YAŞAR DOĞU VARKEN BAŞKA EKOLLERE GEREK YOK"

Anma töreninde bir konuşma yapan eski Olimpiyat şampiyonlarımızdan Ahmet Ayık, "Yaşar Doğu, bir semboldü" dedi. Ayık, açıklamalarında Türkiye güreş federasyonunun antrenör uygulamalarını eleştirerek, şunları söyledi:

"Yaşar Doğu Türk güreşinin efsanesi, ekolü ve sembolüydü. Çok büyük bir güreşçiydi ve büyük işler yaptı. Benim de hocamdı ve ülkemiz için çok büyük şampiyonlar yetiştirdi."

Ahmet Ayık, "Günümüzde bu ekolün dışına çıkılması beni çok üzüyor" diyerek federasyonun yabancı antrenörlerle çalışmasını eleştirdi. Ayık, "Geçmişte 22 ülkede antrenörlerimiz çalışıyor ve Doğu'ya bile teklifler geliyordu. Ama o bu teklifleri kabul etmedi ve 'Ülkeme hizmet edeceğim' dedi. Günümüzde ise bu ekolün dışına çıkılmasına çok üzülüyorum. Ülkemizde Yaşar Doğu'nun bıraktığı bir ekol var ve bunun dışına çıkılmasına bir anlam veremiyorum" diyerek, törene katılanlara teşekkür etti ve Doğu'nun ailesine, Türk güreşine başsağlığı diledi.

MİLLİ MAYOYLA ÇIKTIĞI 47 MÜSABAKADA BİR DEFA YENİLDİ

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu olan Doğu, 1913 yılında Samsun'un Kavak ilçesine bağlı Karlı köyünde dünyaya geldi. Doğduğu evin müze olarak açılacağı belirtilen Türk Güreşinin efsanesi, 1946 ve 1947 yıllarında Avrupa şampiyonu, 1948 Londra Olimpiyat Oyunları'nda ise altın madalya kazandı. Doğu, 1951 yılında dünya şampiyonluğunu elde ederken, milli mayoyla mindere çıktığı 47 müsabakada yalnızca bir kez yenildi. Doğu, 46 maçın 33'ünü ise tuşla kazandı. Türk güreşinin efsane isimleri arasındaki yerini alan Yaşar Doğu, 1961 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

HEMŞEHRİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Bu yılki anma merasimine Kavak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tunsel Aslankoç, Kavak Güreş Eğitim Merkezi Güreş Talebeleri ve Antrenörü ile birlikte Kavak Karlı , Yaşar Doğu , Mehmetpaşa ve Soğuksu Mahallesi muhtarları da katıldı. 

Kavak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tunsel Aslankoç, Kavaktan getirdiği toprağı Yaşar Doğunun kabrine koydu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.