Kavak Belediyesinden Muhteşem Tirit Gecesi Buluşması

SAMSUN HABER Haber Girişi : 05 Mart 2017 18:35
Kavak Belediyesinden Muhteşem Tirit Gecesi Buluşması
Kavak Belediyesi düzenlediği Tirit Gecesiyle muhteşem buluşmaya ev sahipliği yaptı. Geceye Samsun Protokolü tam kadro katıldı. Gecede Kavak İlçesine bağlı mahalle dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.
 Kavak Belediyesi düzenlediği Tirit Gecesiyle  muhteşem buluşmaya ev sahipliği yaptı. Geceye Samsun Protokolü tam kadro katıldı.  

Kavak Kardelen Düğün Salonunda düzenlenen tirit etkinliğine Samsun Valisi ibrahim Şahin, Samsun AK Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Kavak Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Yüksel, MHP İlçe Başkanı Cahit Kamber, Kavkander Başkanı Mustafa Tankal, SADEF Başkanı Mustafa Akman, Muhtarlar Dernek Başkanı, Kavaklı ve Samsunlu Muhtarlar, Bursa Samsunlular Dernek Başkanı Dursun Koç, Gebze Samsunlular Dernek Başkanı Cenap Köksal, Havzalılar Dernek Başkanı Harun Savaş, Asarcıklılar Dernek Başkanı Bayram Çevrim, Gaziler Dernek Başkanı Necati Yılmaz, İstanbul, Ladik, Vezirköprü Dernek Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, İlçe Protokolü ve Daire Amirleri, Sanayiciler, İş Adamları, Esnaflar, basın mensupları ve çok sayıda davetlinin katıldığı geceye Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ev sahipliği yaptı. Kavak Belediyesi tarafından 1.'si düzenlenen tirit gecesine Samsunlu Fehmi Kavak türküleri ve röportajlarıyla renk kattı. 

Samsun Valisi  Şahin Kavak'ta kaymakamlık görevi yaptığı yılları hatırlatarak; " Kavak'ta severek görev yaptım. Tüm köylerini gezdim. Kavak'ta kaymakamlık yaptığım dönemde Kavak'tan Samsun'a bir saatte gidiliyordu. Şimdi yollar düzgün 30 dakikada gidiliyor. Hızlı tren yapıldığında ise Kavak'ta okuyan bir öğrenci hızlı trenle bir saat 10 dakikada Ankara'ya gidebilecek. Bütün bunlar sevindirici gelişmeler " dedi.

Bu tür etkinliklerin kişiler ve toplum arasında tanışma, kaynaşma ve sosyal ilişkinin sağlanmasına katkı sağladığına işaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kavak Samsun-Ankara, Ankara-Samsun yol güzergahında bulunuyor. Her iki yönden de Kavak ilçesine girişte ve yol boyunca kötü görünümü olan sıvasız, boyasız evler, binalar var. Bunların sıvasını boyasını, badanasını yaptırın. İkinci bir isteğim ise şehir diye beton yığınları arasında oturuluyor. Bugün Samsun ile Kavak ilçesinin en uzak köyü arasındaki mesafe 30-40 dakika, Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndan Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasındaki mesafede de 30 dakika, köylerinize geri dönünüz, köylerinizi ihya ediniz" diyerek konuştu.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da Kavak Belediyesi olarak yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlatarak bu yıl ilkini düzenledikleri tirit programını geleneksel hale getireceklerini söyledi. 

Toplam bin 600 kişinin katıldığı yemekte 105 kaz, 50 kilo pilavlık bulgur ve 2 bin yufka kullanıldığı öğrenildi.

Gecede Samsunlu ses sanatçısı Fehmi Mamal Samsun türküleri seslendirerek geceye renk kattı.

Ayrıca geceye merkezi Bursa'da bulunan Bursa Kavak Yaşar Doğu Derneği Başkanı Dursun Koç ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.