OMÜ'de Aşk ve Kariyer Konulu Konferans

SAMSUN HABER Haber Girişi : 03 Mart 2017 11:58
OMÜ'de Aşk ve Kariyer Konulu Konferans
Ankara Üniversitesi PDR ana bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak OMÜ'de verdiği konferansla katılımcıların beğenisini kazandı.
Ankara Üniversitesi PDR ana bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak OMÜ'de verdiği  konferansla katılımcıların beğenisini kazandı.


"AŞK VE KARİYER" üzerine yaptığı konuşmasında ''işini aşk ile yapmak'' vurgusuna değindi.Aşkın çağrışımlarına ve metaforlarına değinen Prof . Dr. Binnur Yeşilyaprak, aklıllarda beliren aşk düşüncelerinin yanına ''işini aşk ile yapmak'' terimini ekledi. Aşkın bir gelişim görevi olarak da niteledi.

''İlim bilmeyi, aşk olmayı öğretir''

Rüya gibi konferans'ta yaşam boyu öğrenmenin kendimizi tanımaktan geçtiğini örneklerle anlatan Yeşilyaprak, kendimizi tanımada gerçekçi olmamızı, özelliklerimizin farkında olmamız gerektiğini ve sınırlarımızı bilmemizin son derece önemli olduğunu vurguladı.Kişisel-sosyal roller Eğitsel-mesleki roller Sternberg'in Üçgen Aşk Kuran'ı  ve aşk türlerine de değindikten sonra geldiğimiz evre yaşam rollerimiz olduğunu söyledi. Erikson'un genç yetişkinlik evresine atıfta bulunarak sözlerine devam eden hocamız bu dönemin en belirgin özelliklerinden olan özellikle aşk ve iş konularında kimlik arayışı ve kararsızlık kavramlarına değinerek ögrencilerini sonuca götürdü. ''İlim bilmeyi, aşk olmayı öğretir.''

işimi aşk ile yapıyorum

 Sevginin kimi zaman bir sanat kimi zaman ise aktif ve yaratıcı gücün kaynağı olarak var olduğunu öğrencilerine aktaran Yeşilyaprak," Kariyerimize yatırım yapmamızın kendimizi tanımaktan geçiyor ve kendimizi tanımada gerçekçi olmanın, özelliklerimizin farkında olmamız gerektiğini ve sınırlarımızı bilmemizin son derece önemli olduğunu  söyledi." Ve bu konuda bir ekleme yaptı: Kariyerimizi için yaşam boyu öğrenmenin önemli olduğuna dikkat çeken Yeşilyaprak ; Siz gençlerin ilgi ve sevgisine mazhar olmak yaşamın bana en güzel armağanı..Bunu da işimi aşk ile yaptığım ve bu aşkımı beslemek için yaşam boyu öğrenme ve gelişimimi sürdürmeme borçlu olduğumu biliyorum. Sizlerle birlikte olmak çok güzeldi, konferanstaki enerjiniz bana güç verdi. Bir kez daha Sizlerlerle olmanın keyfini yaşatan Omü PDR Öğrenci Temsilciliği adına Hatice Kübra Kaymak ve Süleyman Ateş Başkanımıza katılan öğrencilerimize teşekkürlerimi iletiyor, hepinizi kucaklıyorum. Aşk ile kalın.  Dedi.

ÖĞRENEN VE ÖĞRETEN ORGANİZASYONLARDAYIZ

Konsey Başkan Yardımcısı Hatice Kübra Kaymak, Bizleri kırmayarak Ondokuz Mayıs Üniversitesinde düzenlediğimiz konferansa katılan ve Ülkemizin önemli şahsiyetlerinden  kişiliğiyle, akademik bakış açısı ile bizlere örnek Ankara Üniversitesi PDR ana bilim dalı öğretim üyesi sayın Prof. Dr. Binnur YEŞİLYAPRAK hocamız ile dolu dolu iki faydalı günümüz oldu.Sadece PDR alanında değil Ülkemize de yaptığı kazanımları ileriki dönemlerde göreceğiz.EVET?Bu sahnede kalacak olan hoş sadalar değil mi?... Geldik gidiyoruz? İzliyoruz? Dinliyoruz?Öğreniyoruz? Öğrenen ve Öğreten ORGANİZSYONLARIN'da hep içerisindeyiz?Ayrıca bizlere sağladığı manevi katkılarından dolayı OMÜ PDR Öğrenci Temsilciliği adına Gençliğe verdikleri destekten dolayı Bakanımız A.Çağatay Kılıç ve GSB müsteşarı Sayın Faruk Özçelik"e OMÜ Rektörümüz Sait Bilgiç emeği geçenlere teşekkürlerimizi iletiyoruz dedi.

Prof. Dr. Binnur YEŞİLYAPRAK Kimdir?

Ankara Üniversitesi, Eğitimci, Yazar

1978 yılında Gazi Üniversitesi mesleki eğitim fakültesinden mezun olmuştur . Lisansüstü bilimsel hazırlık , Yüksek lisans ve Doktora programlarını Hacettepe Üniversitesinde tamamlamıştır . Ardından Purdve Üniversitesinde doktora sonrası eğitimini tamamlamıştır . Bu sırada ilkokul ve lise kademelerinde öğretmenlik yapmıştır . Ardından 2011 yılına kadar College of Education Penn State University'de konuk profesör olarak görev almıştır. 2011 Yılından itibaren Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde ders vermeye devam etmektedir . PDR alanında birçok ders veren Binnur Yeşilyaprak'ın aynı zamanda uluslararası kongrelerde sunulan bir çok bildirisi , sunumu , semineri , makalesi ve kitabı bulunmaktadır. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.