KADEF Geleneksel Tirit Gecesi Büyük Buluşmaya Sahne Oldu

SAMSUN HABER Haber Girişi : 25 Aralık 2016 17:19
KADEF Geleneksel Tirit Gecesi Büyük Buluşmaya Sahne Oldu
Kavak Dernekler Federasyonunun Geleneksel olarak düzenlediği Tirit Gecesi bu yılda muhteşem bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşti.
 KADEF Geleneksel Tirit Gecesi Büyük Buluşmaya Sahne Oldu

Kavak Dernekler Federasyonunun Geleneksel olarak düzenlediği Tirit Gecesi bu yılda muhteşem bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşti. 

İlkadım Belediyesi Gazi Sosyal Tesislerinde verilen yemeğe bin kişiye yakın davetli katıldı. 

 57 derneğin üye olduğu ve 10 Bini aşan üye sayısıyla Samsun ve Karadenizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan KADEF'in tertiplediği tirit yemeğine İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu Siyasi Parti Temsilcileri, AK Parti Samsun Eski Milletvekili Mehmet Kurt, İlkadım Eski Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, OMÜ Öğretim Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Sanayici ve İşadamları katıldı. 

Yemeğe Türk Güreşinin Sembol İsmi Yaşar Doğu'nun Oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu'da katılarak bir selamlama konuşması yaptı. Arş. Yazar Ahmet Seven Prof. Dr. Gazanfer Doğu'ya Babası Yaşar Doğu'nun Hayatını anlatan kitabı takdim etti. 

Yemek öncesi Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra  KADEF Genel Başkanı Op.Dr. Yılmaz Karagöz,İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu Siyasi Parti Temsilcileri, AK Parti Samsun Eski Milletvekili Mehmet Kurt birer konuşma yaptılar.

KADEF Genel Başkanı Op.Dr. Yılmaz Karagöz yaptığı konuşmada; " Birlik ve Beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde böyle bir fotoğrafın içerisinde yer alan değerli davetlilerimizi hem kutluyor hem de teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Devlet Millet el ele anlayışımızı sonuna kadar sürdürecek bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Biz on bini aşan Vatan Millet Bayrak sevdalısı üyemizle  devletimizin  yanındayız. Bu akşam Tirit Gecemizde oluşturduğunuz bu anlamlı tablo bu sevdanın eseridir" diyerek konuştu.

Program boyunca ülkemize ihanet yapan hainlere karşı birlik beraberlik mesajları verildi. 

Geceye katılan protokole bir süre önce Samsun Yazarlar Derneği Başkanı  Ahmet Seven'in yazdığı Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu'nun tüm yönleriyle hayatını anlatan eser hediye olarak takdim edildi.

Sunumu  Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven tarafından gerçekleştirilen program Şehit ve Gazilerimizle birlikte Vatan ve Millet yolunda mücadele verenler için yapılan dua ile sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.