İslamoğlu neden böyle konuşma gereği duydu yoksa?

GÜNDEM Haber Girişi : 24 Aralık 2016 23:11
İslamoğlu neden böyle konuşma gereği duydu yoksa?
İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu İmam Hatipler ve İlahiyatları terör örgütü IŞİD'e eleman yetiştiren kurumlar olarak tanımladı. İslamoğlu'nun, twitter hesabından yaptığı açıklama tepki topladı.
SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞIYOR...

İSLAMOĞLU NEDEN BÖYLE KONUŞMA GEREĞİ DUYDU?
BEDEL Mİ ÖDÜYOR?
BİRİLERİ BÖYLE KONUŞACAKSIN MI DEDİ?
CEMAATLER ÜZERİNDE BASKI MI YAPILIYOR?

İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu İmam Hatipler ve İlahiyatları terör örgütü IŞİD'e eleman yetiştiren kurumlar olarak tanımladı. İslamoğlu'nun, twitter hesabından yaptığı "İmam-Hatip ve İlahiyat müfredatı değiştirilmedikçe bu memlekette geleceğin ışidçileri yetişmeye devam edecektir"​ açıklaması büyük tepki çekti.

İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu, İmam Hatip okulları ve İlahiyat Fakültelerini hedef yapan bir açıklamada bulundu. Twitter sayfasından #TerörAcziyettir etiketi ile yaptığı açıklamada İmam Hatip okulları ve İlahiyatların IŞİD'çi yetiştirdiğini ima eden İslamoğlu büyük tepki çekti.

İmam - Hatip ve İlahiyat müfredatı değiştirilmedikçe bu memlekette geleceğin ışidçileri yetişmeye devam edecektir.  

Türkiye'nin terör örgütleri tarafından eş zamanlı olarak saldırıya uğradığı bir dönemde, İmam Hatip okulları ve İlahiyat Fakültelerinin İslamoğlu tarafından, dünyaya vahşet yayan DEAŞ ile özdeşleştirilmesine karşı Twitter'da binlerce mesaj yayınlandı.



ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu (solda) ve İlahiyatçı-Sosyolog Erol Erdoğan (sağda).
ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu (solda) ve İlahiyatçı-Sosyolog Erol Erdoğan (sağda).


İmam hatip düşmanları ile örtüştü

İslamoğlu'nun sözlerine tepki gösteren ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, twitter sayfasından yaptığı açıklamada, "Bu talihsiz açıklama, imam hatip ve ilahiyatlara düşmanlık yapanların argümanlarıyla örtüşmüş, bizleri rencide etmiştir. Hemen düzeltilmelidir!" dedi.

FETÖ ve IŞİD'in en az girebildiği yer İmam Hatipler

İslamoğlu'nun sözlerine yanıt veren İlahiyatçı ve Eğitimci Yazar Erol Erdoğan, FETÖ ve IŞİD'in en az insan devşirebildiği yerin İmam Hatipler olduğuna dikkat çekerek, yapılan yorumun büyük bir haksızlık olduğunu kaydetti.

Erdoğan şunları söyledi: "İmam Hatip okulları ve İlahiyat müfredatının kesinlikle iyileştirilmesine ihtiyaç var ama bunu IŞİD bağlamında söylemek haksızlık olur. Hem FETÖ ve hem IŞİD'in en az insan devşirdiği yerdir İmam Hatipler ve İlahiyatlar. İmam Hatip ve İlahiyat müfredatının iyileştirilmesini daha çok 28 Şubat'ın bu okulları baskılaması, küresel İslam düşmanlığı-İslamofobia, savunmacı değil özgün dini bir dil, Kur'an ve Hadisi daha iyi anlama, modern dönemlerde İslam'ın çözümlerini yeniden üretebilme kabiliyeti gibi gerekçeler üzerinden konuşmalıyız."
KAYNAK YENİ ŞAFAK
Etiketler : İslamoğlu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.