İlkadımlı gençler değerleriyle buluşmaya devam ediyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 01 Nisan 2017 20:53
İlkadımlı gençler değerleriyle buluşmaya devam ediyor
İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyinin sürdürmekte olduğu Gençler Değerleriyle Buluşuyor' projesinin üçüncü etabı Rum çetelere karşı çetin mücadele veren ve Dağköylü Fatma Çavuşun kabrine ziyaretle gerçekleşti.
 İLKADIMLI GENÇLER DEĞERLERİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyinin sürdürmekte olduğu "Gençler Değerleriyle Buluşuyor" projesinin üçüncü etabı Kurtuluş Savaşı yıllarında Rum çetelere karşı çetin mücadele veren ve 1963 yılına kadar yaşayan Samsunumuzun yetiştirdiği önemli şahsiyet Milli Kadın Kahramanımız Fatma Çavuş'un Ondokuzmayıs ilçesinin Dağ köyünde bulunan kabrine ziyaret gerçekleştirildi.


İlkadım Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Faruk SÖNMEZ'in rehberliğinde gerçekleşen projede Araştırmacı Yazar Ahmet SEVEN, İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim KURT,İlkadım Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Fatma PAK ve Çalışma Grubu Üyeleri,İlkadım Belediyesi Dış İlşkiler Müdür Vekili Kemal ŞEN,Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Rehber Öğretmen Ahmet Naim ATEŞ ve Öğrencileri,Pirireis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon Bölümü Öğretmenleri Remziye GÜR, Hilal ŞİMŞEK ve Öğrencileri,Namık Kemal Anadolu Lisesinden Öğretmen Cemil YÜKSEL ve Öğrencileri,İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesinden Müdür Yardımcısı Ayşe ÖZTÜRK ve Öğrencileri,Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisenden Öğretmen Rıfat YENEN ve Öğrencileri, Samsun Anadolu ve Emine Ahmet Yeni Kız İmam Hatip Liselerinden seçilmiş öğrenciler katıldı.


Fatma Çavuşun Kabri başında Kuran Tilaveti ve dualar edildi. Fatma Çavuş adına inşa edilen külliyede bir sunum gerçekleştiren Araştırmacı Yazar Ahmet SEVEN; "Dağköylü Fatma Çavuşu Samsunun Nene Hatunu olarak görüyorum. Milli Mücadele yıllarında çetelere karşı yaptığı kahramanca mücadele çevresindeki kadınlara da örnek olmuştur. Etrafına topladığı kadınlara "Eğer vatan için öleceksek, ağlaşarak değil, vuruşarak öleceğiz" diyerek onlara vatan için şehadet şuuru aşılamıştır. Onun şahsında mücadele veren tüm kadın kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz dedi.


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK'un hediyesi "MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI FATMA ÇAVUŞ" isimli eser Araştırmacı yazar Ahmet SEVEN tarafından İmza edilerek katılımcılara takdim edildi.


İlkadım Kent Konseyi Çevre Çalışma Gurubu Başkanı Biyolog Ömer Faruk SÖNMEZ'in rehberliğinde Kızılırmak Deltası gezildi. Flora ve faunasıyla ülkemizin eko-turizm alanında en ilginç köşelerinden biri Kızılırmak Deltası sulak alanı, Yılkı atları, Su papatyaları, Leylekleri, çeşitli kuşları, Mandaları, yaban hayatı v.s yakından takip edildi.

Günü dolu dolu geçiren öğrenciler İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK'a duyarlı davranışından dolayı minnet ve şükranlarını ifade ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.