İlkadım'dan Fatma Çavuş'un adını taşıyan lisede konferans

SAMSUN HABER Haber Girişi : 31 Mart 2017 18:26
İlkadım'dan Fatma Çavuş'un adını taşıyan lisede  konferans
İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Gurubunun Maarif hareketi kapsamında Okul programları devam ediyor.
 İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Gurubunun Maarif hareketi kapsamında Okul programları devam ediyor.


Kurtuluş Savaşı yıllarında Rum çetelere karşı çetin mücadele veren ve 1963 yılına kadar Ondokuzmayıs ilçesi Dağ köyünde yaşayan Samsunumuzun yetiştirdiği önemli şahsiyet Milli Kadın Kahramanımız Fatma Çavuş'un adını verdiği Fatma Çavuş Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde Araştırmacı Yazar Ahmet SEVEN'in konuşmacı konuk olduğu Milli Mücadele Kahramanı Fatma Çavuş konulu konferans gerçekleştirildi.


Konferansa İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa YÜKSEL,İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim KURT,Dış İlişkiler Müdür Vekili Kemal Şen,Tarih Kültür Sanat Çalışma Gurubu Başkanı Fatma PAK,Fatma Çavuş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi İdareci,Öğretmen ve öğrencilerinin yanında Gençler "Değerleriyle Buluşuyor" Projesi Paydaş okullardan Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.


Programın Açış konuşmasını yapan İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa YÜKSEL bu ülkede refah içinde yaşıyorsak bir bedel ödendiği içindir.Bu bedeli ödeyenlerde bu ülkenin her yöresinde yaşamış ve milli mücadeleye bi şekilde bebelerini sırtlarına sararak katkı vermiş Fatma Çavuşlar dır.Ben şahsen bu programa kadar Fatma Çavuşu duyar fakat kim olduğunu bilmezdim.İnşallah bende sizlerle öğreneceğim.Değerlerimizi çok iyi öğrenmeliyiz ve etrafımıza da öğretmeliyiz.

Konuşmacı konuk Ahmet seven'in Konferansı gençler tarafından ilgiyle dinlendi.Programdan sonra katılımcılara İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK tarafında Araştırma eser "MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI FATMA ÇAVUŞ" isimli eser Ahmet seven imzasıyla takdim edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.