İLKADIM ŞİİR AKŞAMLARINDA ANLAMLI MESAJ

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 12 Mart 2014 22:17
İLKADIM ŞİİR AKŞAMLARINDA ANLAMLI MESAJ
Sosyal ve kültürel etkinliklerin yoğunlaştığı İlkadım' da şiir severler İstklal Marşımızın kabulünün 93.yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u okunan Çanakkale şiirleriyle andı.
 Sosyal ve kültürel etkinliklerin yoğunlaştığı İlkadım' da şiir severler İstklal Marşımızın kabulünün 93.yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u okunan İstiklal Marşı Şiiri ve Çanakkale şiirleriyle andı.
İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 93.YILINDA ÖNEMLİ MESAJ VERDİLER
Samsunlu şair ve yazarları Acem Tekkesindeki "Şiir Akşamları "gecelerinde sevenleri ile buluşturan İlkadım Belediyesi şiir severlere duygusal anlar yaşatmaya devam ediyor.Acem Tekkesi'nde 2 haftada bir yapılan "Şiir Akşamları" etkinliği bu hafta Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'a ithafen gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu gecede Başkan Yardımcısı Ahmet çok sayıda şair ve şiir sever eşlik etti.

SANATI MİLLETİNE ADAMIŞ  ŞAİRİ UNUTTURMAMAK İSTEDİK
Gecenin açılış konuşmasını, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Seven,"Sanatını milletine adamış büyük şairi hiçbir devirde unutmak mümkün değildir. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif'i unutmamak ve unutturmamak adına şiire gönül veren Samsun'lu şair ve yazarla olarak Çanakkale şiirleri ile anmak istedik. Ben bu gecede bizleri yalnız bırakmayan tüm şiir severlere teşekkür ediyorum."dedi.

BAŞKAN DEMİRTAŞ'A ŞİİR SEVERLER ADINA TEŞEKKÜR ETTİ
Çanakkale ruhunu yaşatmak adına İlkadım Belediyesi'nin olarak tüm mahallelerimizi içine alan Çanakkale gezisi ile 5 bin vatandaşımız bir destanın yazıldığı Çanakkale'yi ziyaret etme olanağını sağladık diyen Seven,"Bu anlamda destanlaşan tarihimi gurur duyarak yaşattıran İlkadım Belediye Başkanımız Sayın Necattin Demirtaş'a buradaki tüm katılımcıların adına teşekkür ediyorum.  "dedi. Seven, sözlerine bir azmin bir kararlılığın şairi olan Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmetle anıyoruz diyerek son verdi.

GECENİN EN ANLAMLI HEDİYESİNİ ANAYOL VE SEVEN VERDİ
Şiirlerin anlam bulduğu gecede Emekli Edebiyat Öğretmeni Hasan Anayol yazdığı 'Çanakkale'den Dönmeyi Düşünmediler' isimli tiyatro eserini katılımcı şiir severlere imzalayarak hediye etti.Gecenin finalinde ise İstiklal Marşını tamamını okuyan şiir severlere Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, İstiklal Marşının yazılı olduğu tabloyu katılımcılara hediye etti.  Gece okunan şiirler ve günün anısına çekilen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.