Hakkari Valisi: 6 asker 2 korucu şehit

GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ağustos 2012 10:25
Hakkari Valisi: 6 asker 2 korucu şehit
Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karokoluna 3 ayrı koldan saldırı girişiminde bulunan bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 asker ve iki korucu şehit oldu.

 

Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karokoluna 3 ayrı koldan saldırı girişiminde bulunan bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 asker ve iki korucu şehit oldu. Saldırı sonucu ilk bilgiler iki korucunun şehit olduğu yönündeydi. Ancak, Hakkari Valiliği şehit sayısının 8 olduğunu açıkladı. Çatışmada ayrıca 15 asker ve 6 sivil yaralanırken, bölgedeki askeri yetkililer toplam 11 PKK'lının da ölü ele geçirildiği ifade edildi.

 

3 KOLDAN SALDIRI

Hakkari-Çukurca Karolunun 40'ıncı kilometresinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu'na dün akşam saat 23.00 sıralarında bir grup PKK'lı 3 ayrı koldan saldırı düzenledi. Bir grup PKK'lı ise sivil bir kamyonetle jandarma karakoluna doğru gitmeye çalıştığı sırada bölgede bulunan askerler ve köy korucuları tarafından fark edildi. Bunun üzerine çatışma çıktı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.