BU GÖRÜNTÜ TEPKİ ÇEKTİ

SİYASET Haber Girişi : 09 Mart 2013 11:53
BU GÖRÜNTÜ TEPKİ ÇEKTİ
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Bakan Egemen Bağış'ın Siirt ziyaretiyle ilgili Twitter'da paylaştığı fotoğrafın art niyetle seçildiği gerekçesiyle bugün kente giden Başbakan Erdoğan'ı karşılamayacağını açıklamıştı.
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Bakan Egemen Bağış'ın Siirt ziyaretiyle ilgili Twitter'da paylaştığı fotoğrafın art niyetle seçildiği gerekçesiyle bugün kente giden Başbakan Erdoğan'ı karşılamayacağını açıklamıştı.

"O FOTOĞRAF CIMBIZLANDI"

Başkan Sadak açıklamasında, 16 Şubat 2013 tarihinde AB'den Sorumlu Bakan ve aynı zamanda hemşehrileri olan Egemen Bağış'ın Belediyeyi ziyaret ettiğini vurgulayarak, "Bizler de ailemizden ve siyasetimizden aldığımız terbiye gereğince misafirperverlik ve nezaketen kendisini ağırladık, Makam koltuğumuzda onore ettik. Ziyaret esnasında sürecin cesaret ile sürdürülmesi konularında düşüncelerimizi dile getirdik. Bu görüşmede yüzlerce karelik fotoğraf ve görüntüler basın tarafından alındı. Beni yakından tanıyan tüm kamuoyu da şunu çok iyi bilir ki; konuşmalarımda beden dilini de kullanırım. Ayrıca karşımdakinin yaşına ve yetkisine bakmadan mütevazı olmaya çalışırım. Bu aldığım aile terbiyem, siyasi anlayışım ve inancımın da gereğidir. Bu görüşmede yüzlerce karelik fotoğraf ve görüntüler olmasına karşın sadece art niyetle yapıldığına şüphem olmayan bir tarzda, adeta cımbızlanarak tek bir fotoğrafımın seçilerek kendisine ait olan sosyal paylaşım sitesinde yayınlama nezaketsizliğini gösteren Egemen Bağış'ı yadırgadığımı, şahsımı, çalışma arkadaşlarımı ve mensubu bulunduğum siyasi tabanı da incitmiştir.

"AYNI KAREDE YER ALMAMAK İÇİN BAŞBAKAN'I KARŞILAMAYACAĞIM"

Bundan dolayı Sayın Başbakanın ilimize yapacağı ziyarette kendisi ile gelen Egemen Bağış ile aynı karede yer almamak için Sayın Başbakan'ın ilimizdeki hiçbir programına katılmayacağımı belirtiyorum." dedi.

EGEMEN BAĞIŞTAN FOTOĞRAFLI YANIT

Egemen Bağış'tan ise Sadak'a yanıt gecikmedi. Bakan Bağış'ın Özel Kalem Müdürü İbrahim Bayram, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, habere konu olan fotoğrafları kabul sırasında kendisinin çektiğini, Selim Sadak'ın ziyaret sırasında hep aynı şekilde durduğunu ve çekilen 4 adet fotoğrafta da başkan Sadak'ın duruşunu değiştirmediğini bildirdi.

"ESKİ BİR FOTOYU BAHANE ET, BAŞBAKAN'I KARŞILAMA"

Egemen Bağış da twitter'da şu sözleri sarf etti:
"BDP'li Belediye Başkanına "Eski bir fotoyu bahane et, Başbakan'ı karşılama" talimatını verenler, çözüm ve barış sürecini engelleyemeyez."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.