Başkan Yılmaz: 'Peygamberimizin ahlakına ihtiyacımız var'

SAMSUN HABER Haber Girişi : 18 Nisan 2017 22:19
Başkan Yılmaz: 'Peygamberimizin ahlakına ihtiyacımız var'
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'İnsanımızın dine olan bağlılığını kullanan ve istismar eden bir haininin darbe girişimiyle yüzleştik' dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'İnsanımızın dine olan bağlılığını kullanan ve istismar eden bir haininin darbe girişimiyle yüzleştik' dedi.


TOPLUMDA GÜVEN KAVRAMI ÇOK ÖNEMLİ

Samsun İl Müftülüğü tarafından "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temalı kutlu doğum haftası programı düzenlendi. Programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Müftüsü Veysel Çakı, STK temsilcileri, kamu kurum kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Müftülük konferans salonunda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra protokol konuşmaları ile devam etti.

Programdan sonra konu ile ilgili düşüncelerini ifade eden ve İki cihan güneşi Peygamber Efendimiz'in 1446. kutlu doğumunu idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz diyerek sözlerine başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu yıl seçilen tema oldukça derin anlamlar içeriyor. Bugün dünyanın her yerinde kan var, gözyaşı var. Her türlü kötülük ve zulüm var. İhanet ve şiddet var. Bu itibarla iki cihan güneşi Peygamber Efendimizin getirdiği sevgi, barış, şefkat, merhamet, birlik, beraberlik, insanlık, güven ve emniyet gibi evrensel mesajlara tüm dünya ve insanlık her zamankinden daha fazla bugün ihtiyaç duymaktadır" dedi.

Toplumda güven kavramının çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, insanların birbirine olan güveninin gün geçtikçe azaldığını ifade ederek,"15 Temmuz hain darbe kalkışmasında yaşadıklarımız işte bu durumu açıkça gözler önüne serdi. İnsanımızın dine olan bağlılığını kullanan ve istismar eden bir hainin darbe girişimiyle yüzleştik. Bu nedenle bu yıl ki tema oldukça güzel anlamlar da içeriyor" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.