Başkan Yılmaz'dan Olimpiyat öncesi çirkin yapılaşmaya uyarı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 18 Nisan 2017 22:08
Başkan Yılmaz'dan  Olimpiyat öncesi çirkin yapılaşmaya uyarı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Her yönüyle büyük gelişim ve değişim mücadelesi veren şehrimize artık 3. Dünya ülkelerinden kalmış estetikten uzak ve bizi utandıran görüntüler yakışmıyor.' Dedi.
 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Her yönüyle büyük gelişim ve değişim mücadelesi veren şehrimize artık 3. Dünya ülkelerinden kalmış estetikten uzak ve bizi utandıran görüntüler yakışmıyor.' Dedi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurulu'nun aldığı kararlar çerçevesinde yoğun bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Ekiplerimiz, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan tüm unsurları ortadan kaldırıyor. Şehre giriş çıkışı sağlayan doğu, batı ve güney ana arterlerdeki yol üzerinde bulunan ve düzensiz bir görüntü oluşturan reklam tabelalarını kaldırıyoruz. Kavşak ve yol kenarlarında çevre kirliliğine neden olan etkenleri temizleyip, peyzaj düzenlemeleriyle güzelleştiriyoruz. Sıvasız ve boyasız binaları tek tek tespit edip apartman, konut ya da işyeri fark etmez, buraların cephelerini düzenleyeceğiz." diye konuştu.Samsun'u çevre ve görüntü kirliliğinden kurtarmak ve kente yakışır bir görünüme kavuşturmak için çalıştıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Her yönüyle büyük gelişim ve değişim mücadelesi veren şehrimize artık 3. Dünya ülkelerinden kalmış estetikten uzak ve bizi utandıran görüntüler yakışmıyor. Burası bizim evimiz. Nasıl biz evimizin içinde dağınık, kirli, göze hoş gelmeyen görüntülere tahammül edemiyorsak, kentimizde de artık böyle bize yakışmayan çirkinliklere izin vermemeli ve hep birlikte bununla mücadele etmeliyiz" dedi.

Temmuz ayı içerisinde İşitme Engelliler Olimpiyatına ev sahipliği yapacağız

Kente dışarıdan ilk defa gelen bir insanın ilk bakacağı şeyin karşılaştığı yapılaşmanın düzen ve görüntüsü olacağına dikkat çeken Başkan Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Biliyorsunuz Temmuz ayı içerisinde sporcu, spor adamı, gazeteci ve bunların ailelerinden oluşan binlerce misafiri ağırlayacağımız bir "İşitme Engelliler Olimpiyat"ına ev sahipliği yapacağız. Samsun turizminin ve ilçelerinin Dünya'ya tanıtımı için büyük fırsat olan bu organizasyon için kentimize gelen insanlar da ilk buna dikkat edecek. Bu önemli tanıtım fırsatını şehrimiz adına en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Bu nedenle kendimize olan saygımızın ve bilinçli birer vatandaş olma sorumluluğumuzun gereği olarak hemşerilerimden ricam bu konudaki hassasiyetimize destek olmalarıdır. Hep birlikte Samsunumuzu bize yakışan ve baktığımızda yüzümüzü güldüren bir çehreye kavuşturalım."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.