Başbakandan ODTÜ'deki olaylara sert tepki

SİYASET Haber Girişi : 22 Aralık 2012 22:23
Başbakandan ODTÜ'deki olaylara sert tepki
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan DEİK Genel Kurulu'nda düzenlenen toplantıda ODTÜ'deki olaylara tekrar değindi. Dün gece NTV ekranlarında ODTÜ sorusu karşısında oldukça sinirlenen Erdoğan bugün de DEİK toplantısında yaşananlara sert çıktı. Erdoğan "B
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan DEİK Genel Kurulu'nda düzenlenen toplantıda ODTÜ'deki olaylara tekrar değindi. Dün gece NTV ekranlarında ODTÜ sorusu karşısında oldukça sinirlenen Erdoğan bugün de DEİK toplantısında yaşananlara sert çıktı. Erdoğan "Bunlar yargıyı yıllarca arka bahçeleri gibi kullandılar" dedi. 

İŞTE ERDOĞAN'IN İKİNCİ SERT ODTÜ ÇIKIŞI

ODTÜ'de şiddete dayalı protesto yapıldı. Bu tablo karşısında polisle çatışma başlıyor. Medyada Göktürk'ten çok bu öğrencilerin şiddete dayalı protestonun yankıları yer buldu. Kimse bunlar nasıl öğrenci demiyor. İlk defa uzaya uydu gönderiyorum. Eğer sen kaliteli öğrenciler yetiştirdiysen yönetim biz bu heyecanı yaşamak istiyoruz. Hepsi toplanıyorlar lastik yakmak falan. Böyle bir protestoya engel olamazmışız. Kusura bakmayın biz de öğrencilik yaptık, taşla sopayla öğrencilik yapmadık. Biz hayırlı bir gençlik olarak yetiştik. Bu ülke yaşamadığını yaşarken bunu bir protesto olarak nitelendirmek ilimden pay almamış demektir.

BÖYLE HOCA BİZE LAZIM DEĞİL

Bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorsa onlara yazıklar olsun, biz böyle bir hoca lazım değil. Sen bunu yapan ekibi, iktidarı kabul etmeyebilirsin ama işin aslını kabul edeceksin, takdir edeceksin. Bu protestoları şirin göstermek, polisi şiddet yanlısı göstermek, bu öğrencileri masum göstermek adil değildir. Biz herkesin bizim gibi düşünmesini istemiyoruz, dayatmıyoruz. Herkesin düşünceleri, tarzları, yaşamları farklı olabilir. Bunu kabul ediyorum, herkesin yaşam fikrine saygılıyız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.