Başarı bedel ister

KÖŞE YAZILARI Haber Girişi : 06 Ağustos 2022 13:18
Başarı bedel ister
Başarı bedel ister. Bu işte de bir hayır vardır deyin. Kaldığınız yerden devam edin. Kazananlar hiç hata yapmayanlar değil, kaybetseler bile pes etmeyenlerdir. Tökezlemek insanı düşmekten kurtarır.

Sevgili Gençler!

Karar vermişseniz vazgeçmeyin

 

Şartlarını yerine getirdiğiniz bir işte başarısızlığa düşerseniz sakın pes etmeyin. Başarı bedel ister. Bu işte de bir hayır vardır deyin. Kaldığınız yerden devam edin. Kazananlar hiç hata yapmayanlar değil, kaybetseler bile pes etmeyenlerdir. Tökezlemek insanı düşmekten kurtarır. 

 

Bir karıncanın ağzına aldığı buğday tanesini tümsekten aşırabilmek için defalarca uğraş verdiğini aklınızdan çıkarmayın. Ümit ve heyecanınızı yetirmeyin.

 

Bir taşı kırmak için defalarca vurursunuz. Eğer kırılmıyorsa vazgeçmeyin. 99 kere vurduğunuz taş hala kırılmamışsa belki 100. kez dokunmayı bekliyordur. O son dokunuş sizin elinizdedir.  “Mermeri eriten suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir” sözünü hatırınızdan çıkarmayın

 

Boğulmaya karar verenler için okyanuslara gerek yoktur. Onlar istediler mi bir kaşık suda bile boğulabilirler. Çağlayanlara bent vurulmaz. Yeter ki istesinler, kendilerine akacak bir yol bulurlar. 

 

Zorluklar karşısında direnmeyi bilin. Uçurtmalar rüzgârı önlerine alarak yükselirler. Rüzgârı ardına alan uçurtma gökyüzüne çıkamaz.  

 

Gemiler kendilerine çarpan dalgalardan nasıl batacağını değil, nasıl batmayacağını öğrenmelidir. Bugün attıklarını on ikiden vuranların da geçmişte karavana attıklarını unutmayın. 

 

Allah sevdiği kullarını çetin sınavlarla yetiştirip, güçlendirir. Bir şeyin cefasını çekmeyen sefasını süremez.  

  

Denize düşen yılana sarılırmış. Doğrudur. Ancak yılan da denize düşene sarılır. Daima tedbirli olun. Düşmeyin. Şayet düşerseniz eğer bu iş buraya kadarmış demeyin. İnancı olanlar mücadeleden vazgeçmemelidir.

 

Tıpkı bu hikâyede yaşanan gerçek gibi:

 

 “Bir gün iki kurbağa süt dolu bir küpün içine düşmüş.

 Kurbağalardan biri ‘buradan kurtuluş yok’ diye düşünmüş ve kendini salıvermiş sütün içine boğulmuş.

 

Diğer kurbağa ise azmini yitirmeyerek hareket edip çırpınmaya başlamış.

 

Uzun süre uğraşıp didinip durmuş tam azmini ve umudunu yitiriyormuş ki içinde zıpladığı süt, çalkalanmadan dolayı kaymak bağlamaya başlamış.

 

Direnen kurbağa kaymağın üzerindeki yağ sayesinde üstte kalıp batmaktan kurtulmuş ve üzerine çıkarak sıçrayıp dışarı atlayıvermiş”

 

Voltaire; “Kendisini başkalarının kurtarmasını bekleyen kişiler yalnızca kölelerdir” der.

 

Zorluklar karşısında vazgeçmeyenler için düştüğü yerden kalkmanın mutlaka bir yolu vardır.

 

Unutmayın!

“Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme! Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir” (Mevlana)

 “Her kışın yüreğinde titreyen bir bahar vardır. Her gecenin peçesinin ardında tebessümle bekleyen bir şafak vardır” (Halil Cibran)

“Çaresiz kaldığım zamanlarda gider, bir taş ustası bulur, onu seyrederim. Adam belki yüz kere vurur taşa. Ama değil kırmak, küçücük bir çatlak bile oluşturamaz. Sonra birden, yüz birinci vuruşta taş ikiye ayrılıverir. İşte o zaman anlarım ki; taşı ikiye bölen o son vuruş değil, ondan öncekilerdir” (Jacob RIIS)

“Hırs bir teknenin, yelkenini şişiren rüzgâra benzer. Fazlası tekneyi batırır. Azı da tekneyi olduğu yerde saydırır” (Goethe)

“Mal kaybeden, bir şey kaybetmiştir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmiştir” (Goethe)

“Böcek olmayı kabullenenler, ezilince şikâyet etmemelidirler” (F.Schiller)

Etiketler : AHMET SEVEN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.